Üç noktada çatışma çıktı! 1 terörist ölü ele geçirildi

Üç noktada çatışma çıktı! 1 terörist ölü ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri

PKK, Çukurca'da havan, Diyarbakır'da roketatarla ateş açtı. Hatay Valisi ise Jandarma Özel Harekat ekiplerinin 1 teröristi ölü ele geçirildiğini söyledi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Amanos Dağları'ndaki Kisecik Radar Üssü yakınlarında jandarma özel harekat timi ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktığını ve bu çatışmada 1 PKK'lı teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.
nbsp;
Gazetecilere açıklama yapan Vali Ercan Topaca, teröristlerin 30 Temmuz'da Kisecik Radar üssüne taciz ateş açtığını, 3 Ağustos'ta üssün elektriğini sağlayan trafoya el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlediğini ve son olarak dün de İskenderun İlçesi'ne bağlı Karayılan Mahallesi'nde yer alan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırdığını hatırlattı.
nbsp;
BUGÜN ÇATIŞMA ÇIKTI
nbsp;
Yaşanan bu gelişmeler nedeniyle bölgede güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar devam ederken bugün saat 16.00 sıralarında 3 PKK'lının Antakya Orman İşletme Şefliği'ne ait bir arazözü durdurduğunu belirten Topaca, şunları söyledi:
nbsp;
ROKETATAR, 2 EL BOMBASI...
nbsp;
"Bu arazözü durduran teröristlerle bir silahlı çatışmaya girildi. İçlerinden 1 tanesi ölü olarak ele geçirildi. O anda bizimle sıcak temasa giren 3 terörist vardı. Dışarıda onlarla birlikte gözetleme yapan destek kuvvetleri de olduğunu düşünüyoruz. O çatışmada yaralanan da olduğunu düşünüyoruz teröristlerden, ama tabi o henüz ele geçirilmiş değil. Takibimiz devam ediyor, bizim askerimizde herhangi bir kayıp yok. Neticede bu teröristin üzerinde 1 roketatar, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 dolu şarjör ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. O bölgede takibimiz devam ediyor. Çok geniş bir coğrafya olduğu için karşılaşmak, temas sağlamak da her zaman mümkün olmuyor."
nbsp;
HAKKARİ'DE UÇAKLAR VURDU
nbsp;
Bir diğer çatışma haberi Hakkari'den geldi. Çukurca İlçesi'nde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Çayırlı Üs Bölgesi'ne PKK'llar tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri, saldırıya karşılık verirken, belirlenen hedeflere de hava harekatı yapıldı.
nbsp;
Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkari/Çukurca'da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesi'ne iki adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.
nbsp;
Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekatı icra edilmiştir. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.
nbsp;
DİYARBAKIR HANİ'DE DE ATEŞ AÇTILAR
nbsp;
Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından, iki ayrı noktada roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. nbsp;
nbsp;
Askerlerin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.
nbsp;
Hani İlçe merkezindeki Hükümet Konağı karşısında bulunan 3'üncü Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na saat 16.00 sıralarında teröristler tarafından iki ayrı noktadan saldırı düzenlendi. Askeri birliğin giriş kısmı ile Sağlık Ocağı Caddesi'nin üst kısmında bulunan nöbet kulübesine, önce roketatarla saldıran PKK'lılar, daha sonra da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Nöbet kulübesinde bulunan askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, daha sonra kırsal alana kaçarak kayıplara karıştı.
nbsp;
Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı sonrası kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla hava destekli operasyon başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'de askeri konvoyun geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen mayın ya da el yapımı bombanın teröristlerce patlatıldığı, saldırıda zırhlı bir minibüste hasar meydana geldiği bildirildi.

nbsp;HAKKARİ YÜKSEKOVA YOLUNDA ASKERİ KONVOYA YÖNELİK SALDIRI

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri konvoya yönelik terör saldırısına ilişkin bilgilere yer verildi.

nbsp;Buna göre, bugün Irak sınırında, Kara Kuvvetleri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı unsurlarınca Hakkari-Yüksekova Havaalanı istikametinde, askeri personel nakli için icra edilen konvoy faaliyeti esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, daha önceden yol kenarına yerleştirilmiş bir mayın veya el yapımı bomba patlatıldı.

Patlama sonucunda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmedi, konvoyda bulunan zırhlı minibüste maddi hasar oluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...