DBP'li il eş başkanlarının evine operasyon

DBP'li il eş başkanlarının evine operasyon

GÜNDEM Haberleri

Şırnak'ta özerklik açıklamasında bulunan DBP İl Başkanı, Belediye Başkanı ile parti yöneticilerinin de evlerinin bulunduğu 10 adrese operasyon düzenlendi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde önceki gün düzenledikleri basın açıklaması ile sözde özerklik ilan eden DBP İl Örgütü Eş Başkanları ile Şırnak Belediyesi Eş Başkanlarının da aralarında bulunduğu kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabah erken saatlerde Belediye Eş Başkanları Eylem Onuk ve Serhat Kadırhan, Başkan Yardımcısı Murat Kabul, DBP Eş Başkanları Salih Gülenç ve Zozan Anık, Belediye Meclis üyesi Kamil Külter, DBP'li yöneticiler Ramazan Oğur, Leyla İşlek ve Salih Ürek ile İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal'ın evlerine polis tarafından yapılan operasyonlar sırasında bazı mahallelerin sakinleri polise tepki gösterdi.

DBP'li il eş başkanlarının evine operasyon

Polis, toplanan vatandaşları havaya ateş açarak dağıttı. Operasyonlarda evlerinde bulunan Salih Ürek, Kamil Külper ve Leyla İşlek gözaltına alındı. Diğer isimlerin ise bulunması için çok yönlü soruşturma başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...