Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör saldırılarında 37 günlük bilanço

/ Kaynak: AA
Terör saldırılarında 37 günlük bilanço

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütlerinin son 37 gündeki saldırılarında, 33 güvenlik görevlisi şehit edildi, 12 kişi yaşamını yitirdi.

Çözüm Süreci'ni engellemeye dönük eylemleri artıran terör örgütlerinin son 37 gündeki saldırılarında, asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 33 güvenlik görevlisi şehit edildi, 12 kişi yaşamını yitirdi.


KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından başlattığı saldırıları sürdüren PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, son 37 gündeki (7 Temmuz-12 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 33 güvenlik görevlisi (asker, polis ya da korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 12 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu olmak üzere 127 kişi de yaralandı.


Bu dönemde teröristlerce, çoğunluğu tır 119 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 32 terörist öldürüldü, 8 terörist yaralı ele geçirildi.


Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 744 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 406'sı tutuklandı.


TSK'nın hava operasyonları


TSK'nın teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist yaralandı.


Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan bölgesinde, örgütün sözde "Şehit Dilan" tabur komutanı "Şerevan Fatuvan" kod adlı teröristle, örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi, 30 terörist de yaralandı.


Zargeli Kampı'na yönelik hava harekatında örgütün kadın grubu "Şervan" sorumlusu "Gülten" kod adlı teröristin de aralarında bulunduğu 20'nin üzerinde bölücü terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. Enze'de barınma alanındaki bölümde ise terör örgütüne ait karargah olarak kullanılan binalar vuruldu. Harekatta yaklaşık 30 kadın terörist öldürüldü.


Son 24 saatte yaşananlar


Iğdır-Doğubayazıt karayolunun 25. kilometresinde bir grup terör örgütü mensubu olduğu yönünde görüntü alan güvenlik güçleri, Iğdır'ın Erhacı ile Doğubayazıt'ın Karabulak köylerinden itibaren yolu ulaşıma kapattı. Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, bir süre sonra teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışma sonrası teröristlerin kaçtığı bölgeler helikopterle ateş altına alındı ve 5 terörist öldürüldü. Operasyonun sona ermesiyle ulaşıma açılan karayolu, bu kez Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası'ndan Suveren köyü yakınlarına inen bir grup terörist tarafından kapatıldı. Yoldan geçen bir tırı durduran teröristler, sürücüsünü indirdikleri aracı ateşe verdikten sonra gasbettikleri başka bir araçla kaçtı.


Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Şırnak / Akçay Halis Tepe Üs Bölgesi'ne uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu ve yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verildiği belirtildi. Ayrıca iki F-16 uçağı ile bölücü terör örgütü hedeflerine hava harekatı düzenlendiği, gerçekleştirilen hava harekatı ile bölgede tespit edilen bölücü terör örgütüne ait iki doçka mevzinin imha edildiği kaydedildi.


Terör örgütü PKK mensuplarınca döşenen patlayıcılar ve kazılan hendekler nedeniyle ulaşıma kapalı olan Hakkari-Çukurca karayolunda güvenlik güçleri tarafından başlatılan hava destekli arama tarama faaliyetinde, tahrip gücü yüksek 3 patlayıcı tespit edildi. Bomba imha uzmanları, patlayıcıları etkisiz hale getirdi.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde, PKK üyeleri tarafından Hükümet Konağı'na yapılan roketatarlı ve silahlı saldırıda, bir özel harekat polisi yaralandı. Çıkan çatışmada bir terörist ölü ele geçirildi.


Şırnak'ın Silopi ilçesinde, PKK mensupları, Başak Mahallesi'ndeki 99'uncu Nokta Polis Karakolu ve Yeşiltepe Mahallesi'nde bulunan polisevine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle teröristler kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.


Şırnak merkez Gazi Paşa Mahallesi'ndeki Ömer Kabak Meydanı'nda bir araya gelerek, PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonları bahane eden yüzü maskeli grup, izinsiz gösteri düzenleyerek, yolu trafiğe kapatmak istedi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısına ses bombası ve molotofkokteyli ile karşılık veren gruba, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.


Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Kandolar Mahallesi Değirmendere mevkisinde devriye görevi yapan zırhlı aracın geçişi sırasında, daha önceden bölücü terör örgütü mensupları tarafından gasbedildiği belirtilen park halindeki bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda, zırhlı aracın sürücüsü polis memuru yaralandı. Polis memuru, İlçe Entegre Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına getirildi. Ambulansla Tunceli Devlet Hastanesine götürülen polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


Tunceli'de, Jandarma Bölge Komutanlığı ile polis merkezi yanında bekleyen bir Toplumsal Olaylara Müdahale Aracına (TOMA), ayrı zaman dilimlerinde el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Saldırılarda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.


Teröristlerce döşenen patlayıcı ve kazılan hendekler nedeniyle ulaşım sağlanamayan Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde, arama tarama faaliyeti sırasında güvenlik güçlerince çığ tüneline yerleştirilmiş tahrip gücü yüksek bir patlayıcı tespit edildi. Uzmanların yaptığı incelemenin ardından patlayıcı etkisiz hale getirildi.


Hakkari-Çukurca karayolunun Şine köprüsü mevkisinde teröristlerce hendek kazıldığı bilgisini alan güvenlik güçleri, bölgeye hava destekli operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada, karayoluna iş makinesiyle hendek kazan "Andok" kod adlı Barış Tekçe ölü ele geçirildi.


Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca 57'nci Piyade Komando Tabur Komutanlığı yoluna döşenen patlayıcı, askeri personel taşıyan zırhlı araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Zırhlı araçlardan birinin yan yattığı saldırıda, araçta bulunan 8 personelden 3'ü hafif yaralandı.


Genelkurmay Başkanlığınca, bir grup teröristin Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Özekli Jandarma Karakol Komutanlığına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı, çıkan çatışmada bir jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, 4 er ve bir geçici köy korucusunun yaralandığı, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirdi.


Hakkari ve Siirt il merkezleri ile Şırnak'ın Silopi, Bingöl'ün Karlıova, Ağrı'nın Diyadin ilçelerinde 22 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...