Pasinler ruhu!

Pasinler ruhu!

GÜNDEM Haberleri

Teröristler, emniyet müdürlüğüne roketatarla saldırdı. Olayı duyan vatandaşlar, ellerinde balta ve küreklerle güvenlik güçlerine desteğe gitti.

Bölücü örgüt PKK'nın artan eylemleri vatandaşın da sabrını taşırdı. 3 terörist, önceki gece saat 01.40 sıralarında Erzurum'un Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine PKK'lılar kaçtı. Saldırıyı duyan vatandaşlar, ellerinde balta ve küreklerle Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplandı. Yaklaşık 500 kişiden bazıları, çatışmaya geldiklerini belirterek, "Canımız bu vatana kurban olsun" dedi. 2 saat boyunca bina önünde bekleyenler, polisin isteği üzerine evlerine döndü. Özel Harekat Şube Müdürlüğü tarafından kapsamlı operasyon başlatıldı. Teröristlerden biri kalaşnikof marka otomatik tüfek ve el yapımı bombalarla yaralı yakalandı. Pasinler Kaymakamlığı, "Halkımız devletinin yanında olduğunu bir kez daha göstermiştir. Oynanmak istenen bölücülük oyununa vatandaşlarımız gelmemiştir ve gelmeyecektir. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz" açıklaması yaptı. Sabah olunca da destek devam etti. Bütün iş yerlerine bayrak asılırken; yaklaşık 1500 kişi Erzurum-Pasinler-Ağrı karayolunda terörü protesto etti. Belediye Başkanı AK Partili Ünsal Sertoğlu ise, "Şükür can kaybımız yok. Millet atletiyle, donuyla adeta ateşe doğru koştu. Teröre karşı duyarlılığından dolayı vatandaşlara teşekkür ederim. Ancak güvenlik kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor. Endişe edilecek bir durum yok" şeklinde konuştu. Öte yandan Iğdır'da bir grup PKK'lı, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan jandarma karakoluna roketatarla saldırı düzenlendi, 2 asker yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...