PKK ilçeleri bombayla doldurdu

PKK ilçeleri bombayla doldurdu

GÜNDEM Haberleri

Terör operasyonları sonrası gözü dönen bölücü terör örgütü PKK, şiddet eylemlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Teröristler, sözde özerkliğin altyapısını oluşturmak amacıyla halkın can güvenliği hiçe sayıp sokaklara patlayıcı düzeneği yerleştiriyor. O yerlerden biri Muş'un Varto ilçesi. PKK'lıların birçok bölgeye patlayıcı yerleştirmesi üzerine dün saat 08.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin patlayıcıları imha çalışması sırasında vatandaşların zarar görmemesi için böyle bir karar alındığı belirtildi. Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, "Hayat felç olmuş durumda. Kimse tedirginlikten dışarı çıkamıyor. Gece boyunca elektrikler kesildi" dedi. Aynı tuzaklar Diyarbakır'ın Silvan ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde de kuruldu. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H ile Öz Savunma Birimleri (ÖSB), hendekleri kapatmaya gelen askerlere saldırarak vatandaşa korku salmayı hedefliyor. Eylemlerinden rahatsız olan vatandaşları göçe zorlayan PKK'lılar, çocukları kullanmaktan geri kalmıyor. Halkın can ve mal güvenliğine herhangi bir zarar gelmemesi için temkinli davranan güvenlik güçleri, müdahale için en uygun zamanı bekliyor. nbsp;
PKK ilçeleri bombayla doldurdu

SİVİLLER MAĞDUR
nbsp;Diyarbakır'ın Sur ilçesinde boş bir binaya düzenlenen operasyonda; 27 molotofkokteyli, 10 el yapımı patlayıcı ve çok sayıda malzeme ile mühimmat ele geçirildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde üç ayrı noktada Mehmetçiğe saldırı düzenlendi. Uçaklar tarafından teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alındı. Mardin'in Nusaybin ilçesinde güpegündüz yol kesen PKK'lılar, sivil bir aracı uzun namlulu silahlarla taradı. nbsp;Yaralı olarak kurtulan şoför İ.Ö., dehşet anlarını şöyle anlattı: "50-60 kişilik YDG-H çetesi tarafından durdurulduk. Yaklaşık 10 dakika arama yaptılar. Aralarında 'Bu aracı alıp eylem yapalım' diyorlardı. Sonra bize hendekli bir ara sokağı göstererek 'Aracı şuraya park edin' dediler. Araca bindik ve kaçmaya karar verdik. Kaçarken arkamızdan uzun namlulu silahlarla taradılar. Bir kurşun enseme isabet etti. 7 saatlik bir ameliyat geçirdim."
DİNİ DE ALET ETTİLER
Yine Nusaybin'de bir caminin PKK mensuplarınca "örgüt merkezi" gibi kullanıldığı ortaya çıktı. Abdulkadir Paşa Mahallesi'ndeki Hacı Şemsettin Yusma Camisi'nde yapılan incemelerde; üstü seccadeyle örtülü çok sayıda roketatar, uzun namlulu silah, bu silahlara ait mermi, molotofkokteyli ve örgütsel doküman bulundu. Ağrı Patnos'ta ise, Dedeli Beldesi'ndeki hazır beton fabrikası ile akaryakıt istasyonunu basan bir grup terörist, çalışanları etkisiz hale getirip 7 aracı yakarak kaçtı. Tarsus'ta sokak eylemleri nbsp;sırasında tüfekle açılan ateş sonucu İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Barış Altındal ayağından vurularak yaralandı. Bingöl'de, Karlıova'daki saldırı ile ilgili olarak 17 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı. Siirt'te polis lojmanlarına düzenlenen saldırıyla ilgili bir kişi tutuklandı. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Muş Varto'da yollara döşenmiş çok sayıda patlayıcı imha edildi. Yasak, bu sabah 05:00 itibarıyla sona erdi. Diyarbakır Silvan'da teröristler Emniyet Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polisin karşılık vermesi üzerine hainler kaçtı. İzmir'de YDG/H üyesi 2 kişi tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...