HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

PKK panikte! Uzmanlar uyardı: Sakın...

Kaynak:
PKK panikte! Uzmanlar uyardı: Sakın...

GÜNDEM Haberleri  / 

PKK'da büyük panik yaşandığını belirten uzmanlar, ateşkes çağrılarının dikkate alınmayıp operasyonların sürmesi gerektiği yönünde uyarıyor.

Doğu ve Güneydoğu'daki iki kent ve 10 ilçede sözde özerklik ilan edilmesini değerlendiren güvenlik kaynakları, bunun KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın 27 Temmuz'da yaptığı açıklamadan kaynaklandığını, örgütün bu merkezlerde hakimiyet kurduğu algısını yaşatıp baskıyı artırmayı amaçladığını vurguladı.


KALKAN'IN AÇIKLAMASI SONRASI HAREKETE GEÇİLDİ
Kalkan'ın bir televizyona "Köy köy kasaba kasaba demokratik özerkliği inşa edip AK Parti'ye karşı koyalım. Türkiye'den ayrılmıyoruz demokratik kurallara saygılıyız, artık tek yönetim biziz dememeliyiz. Yerel demokrasiyi geliştirirsek hükümete darbe vurmuş oluruz. Demokratik özerkliği geliştirmeye davet ediyorum herkesi" çağrısı yaptığı, söz konusu çağrıdan sonra 2 il ve 10 ilçede sözde özerkliğin ilan edildiği kaydedildi. nbsp;
nbsp;
EYLEMLER ARTACAK
Güvenlik uzmanları, sözde özerklik ilan edilen bölgelerde devletin reddedilmediği fakat bulunan devletin tüm kurumlarının kendileri için meşruiyetini kaybettiği, devletin atadığı vali ve kaymakamlar tarafından yönetilmek istemedikleri açıklamasının yapıldığına dikkati çekti. Uzmanlar, bu aşamadan sonra PKK'nın güvenlik güçlerinin söz konusu bölgelere girmelerini ve hakimiyetlerini engellemek için başta hendek kazma, tuzaklama şeklinde olmak üzere eylemler gerçekleştirdiği ve bunu artırarak sürdüreceklerinin anlaşıldığını kaydetti. nbsp;


BÜYÜK PANİĞE YOL AÇTI
Örgütün, bu bölgelerde hakim olduğunu göstermek için de giriş çıkışları kontrol etmeye yönelik hareketlerde bulunduğuna dikkat çekildi. Örgütün, HDP'nin ve yakın çevrelerin ateşkes çağrılarının kendilerini bağlamadığını alt kadrolara sürekli ilettiği ifade edilirken, son iki gündür bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek yapılan operasyonların da örgütte büyük bir rahatsızlığa ve paniğe yol açtığı kaydedildi.
nbsp;
VUR KAÇ TAKTİĞİ
Örgütün, bu nedenle deneyimi olmayan çok sayıda teröristi sahaya sürdüğü ve "vur-kaç" taktiği uygulamaları, ilk ateşte zayiat verdirip bölgeyi terk etmeleri talimatı verdiği de ifade edildi.


OPERASYONLAR DEVAM ETMELİ
Örgütün, bazı batı ülkeleri üzerinden gizli ateşkes taleplerinde bulunduğunu kaydeden güvenlik kaynakları, kamu düzeni ve güvenliği açısından bu çağrıların dikkate alınmaması, örgütün yeniden güçlenmesine imkan tanınmaması, hava operasyonlarına devam edilmesi, yurt içi operasyonların sürmesi ve özerklik ilan edilen 12 bölgenin üzerine gidilerek vatandaşa devletin yanlarında olduğu hissinin verilmesinin önemli olduğu görüşünü ifade etti. nbsp;

12 MERKEZ
Sözde özerklik ilan edilen yerler şöyle: nbsp;
nbsp;Şırnak/Merkez 10 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Şırnak/Silopi 12 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Şırnak/Cizre 12 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Mardin/Nusaybin 12 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Hakkâri/Yüksekova 13 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Muş/Varto 13 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Muş/Bulanık 13 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Hakkâri/Merkez 14 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Diyarbakır/Sur 14 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Diyarbakır/Silvan 15 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Van/Edremit 15 Ağustos 2015 nbsp;
nbsp;Van/Başkale 16 Ağustos 2015
nbsp;


GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...