DBP sözde Halk Meclisi Eş Başkanı Sönmez tutuklandı

/ Kaynak: AA
DBP sözde Halk Meclisi Eş Başkanı Sönmez tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Bitlis'in Hizan ilçesindeki basın açıklamasının ardından, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlının tutuklandığı bildirildi.

Hizan'da yapılan basın açıklamasının ardından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişi tutuklandı.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, dün Hizan ilçesinde toplanan bir grup adına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) sözde Halk Meclisi Eş Başkanı Kader Sönmez'in basın açıklaması yaptığı ve ilçede "öz yönetim" ilan edildiğini duyurduğu belirtildi.


Anayasa ve yasalara aykırı olarak gerçekleştirilen bu eylemin ardından ilgililer hakkında yasal takibat başlatıldığı vurgulanan açıklamada, "Bu kapsamda emniyet güçlerimizce yapılan operasyonda, Kader Sönmez isimli şahıs ikametinde gözaltına alınmıştır. Hizan Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Sönmez, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır" ifadesine yer verildi.


2 terörist yakalandı


Bu arada Bitlis'te 16-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 2 terörist yakalandı, bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.


Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ülkede son dönemlerde artan terör olaylarının önlenmesine yönelik Bitlis Emniyet Müdürlüğünce yoğun çalışma yürütüldüğü belirtildi.


Çalışmalar ve icra edilen operasyonlar sonucu 16-18 Ağustos tarihlerinde terör örgütü PKK/KCK mensubu 2 kişinin yakalandığı, bir teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirilen açıklamada, "Teslim olan teröristler ifadelerinde, örgüt içinde insan onuruyla bağdaşmayan muamelelere ve davranışlara maruz kaldıklarını, aynı muameleye maruz kalan birçok örgüt mensubunun pişmanlık içinde olduğunu ancak infaz edilmekten korktuklarından dolayı örgütten ayrılmadıklarını beyan etmişlerdir" ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...