Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör saldırılarında 46 günlük bilanço

/ Kaynak: AA
Terör saldırılarında 46 günlük bilanço

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütlerinin son 46 gündeki saldırılarında 55 güvenlik görevlisi şehit edildi, 15 kişi yaşamını yitirdi, 194 kişi yaralandı.

Çözüm Süreci'ni engellemeye yönelik eylemlerini artıran terör örgütlerinin son 46 gündeki saldırılarında asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi şehit edildi, 15 kişi yaşamını yitirdi, 194 kişi yaralandı.


KCK'nın geçen ay "Barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere, ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerini sürdürüyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 46 gündeki (7 Temmuz-21 Ağustos) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezine yönelik bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada nbsp;şehit olan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 55 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu)şehit edildi, biri İran uyruklu 15 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 194 kişi yaralandı.


Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 185 araç ateşe verildi. Çatışmalarda 86 terörist etkisiz hale getirildi, 10'u yaralı 14 terörist yakalandı.


Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana 2 bin 45 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 486'sı tutuklandı.


TSK'nın hava operasyonları


Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütüne yönelik yurt içi ve dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 771 terörist etkisiz hale getirildi.


Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedeflere yönelik Türk jetlerinin hava operasyonlarında 430 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.


İstihbarat birimleri, söz konusu 430 kişiden 80'inin, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava operasyonlarında yaralandıktan sonra Irak'ın kuzeyindeki hastanelerde ya da tedavi edildikleri yerlerde öldüğünü tespit etti. nbsp;


Güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 260'a yakın terörist etkisiz hale getirildi.


Hava operasyonları sonucu yurt dışında yaklaşık 450 terörist yaralandı, yurt içindeki operasyonlarda ise 250-300 civarında teröristin yaralandığı tespit edildi. nbsp;


Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi. Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesedini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesedi ise bulunduğu yerde terk ediliyor.


Son 24 saatte yaşananlar


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Uzunsırt bölgesine düzenlenen operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi.


Bitlis'te 16-18 Ağustos tarihlerinde düzenlenen operasyonlarda 2 terörist yakalandı.


Mardin'in Artuklu ilçesinde, izinsiz gösterinin ardından el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan 19 yaşındaki Ali Akpınar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.


Iğdır-Doğubayazıt karayolunda teröristlerce gasbedilen sıvılaştırılmış doğalgaz yüklü tanker ile Suveren Jandarma Karakoluna yönelik saldırı girişimi, sürücünün soğukkanlılığı sonucu önlendi. Araca binen terörist tarafından ölümle tehdit edilen şoförün, tankeri karakola sürmesi istendi.


Şırnak'ın Cizre ilçesinde iş makinesini yakan bölücü terör örgütü PKK'nın geçlik yapılanması YDG-H üyeleri ile polis ekipleri arasında çıkan çatışmada, sokaktan geçen iki kişi hafif yaralandı.


Iğdır-Doğubayazıt karayolunu kapatan teröristler, durdurdukları bir tır ile 3 aracı ateşe verdi. Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları, 5 iş makinesini ateşe verdi.


Batman'da sözde "özerklik" açıklamalarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Demokratik Bölgeler Partisi İl Başkanı ve bazı oda başkanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.


Mardin'de, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 8 kişi tutuklandı. nbsp;


Siirt'in Pervari ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.


İstanbul Esenler'deki izinsiz gösteride, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin polis ekiplerine silahla ateş açması olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.


Mersin'de terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda dün gözaltına alınan 41 şüphelinin ardından bugün 1 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerden 23'ü adliyeye sevk edildi.


Van'da iki haftada YDG/H mensuplarına yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Büyükşehir Belediyesine ait kamyonda 100 kilogram amonyum nitrat, 26 patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen fitil ve 20 büyük pil bulundu.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde Ahmet Kaya Köprüsü'nün bölücü terör örgütü mensuplarınca patlayıcı yerleştirmek suretiyle havaya uçurulmaya çalışıldı. Patlama sonrası köprüde hafif maddi hasar meydana geldi.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyü ile Iğdır'ın Erhacı köyü yakınlarında araç konvoyu oluştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...