Silvan'da çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Silvan'da çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

GÜNDEM Haberleri

Silvan'da hendekleri kapatmak için mahallelere giden polis ekiplerine pusu kuran teröristlerce ateş açıldı. Çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'lilerin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için mahallelere giden polis ekiplerine teröristlerce ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Jandarmanın saat 14.00 sıralarında zırhlı araçlarla Tekel ve Mescit Mahallesi'ne girdikleri görüldü. İlçede 3 mahallede saat 12.00'den sonra sokağa çıkılması yasaklandı. Camilerden yapılan anonslarda ikinci bir duyuruya kadar halktan sokağa çıkmamaları istendi.

Silvan Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde yeniden mahallelere giderek hendekleri kapatmak istedi. Ancak polis ekiplerine PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmalar bazı sokaklarda devam etti. Mahalle sakinlerinin bir bölümü olaylar yüzünden evlerinden ayrılıp yakınlarının yanına gitti. Olaylar nedeniyle ilçede esnafın büyük bölümü kepenk kapattı. Özellikle Tekel ve Mescit mahallerinde çatışmalar nbsp;devam ediyor.

Silvan'da çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

3 MAHALLEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
nbsp;
Güvenlik güçlerine YDG-H'lilerin ateş açması üzerine çıkan çatışma ve önlem amacıyla jandarma ekiplerinin mahallelere girmesinin ardından Silvan Kaymakamlığı, olayların sürdüğü Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde saat 12.00'den itibaren sokağa çıkılmasını yasakladı. Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü'ne gönderilen karar camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anoslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

Silvan'da çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

ASKERLER İLÇEDE nbsp;
nbsp;
Silvan'da olayların sürdüğü Tekel ve Mescit mahallerine bugün saat 14.00'den itibaren jandarma da zırhlı araçlarla girdi. Jandarma mahalle aralarına girerek, önlem almaya başladı. Mahallelerin girişlerinde önlem alan polis ekipleri giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

OPERASYONDA ÇOK SAYIDA BOMBA ELE GEÇİRİLDİ nbsp;

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yasa dışı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan 10 adet güçlü bir patlayıcıya çevrilmiş mutfak tüpü tipi bomba, bomba yapımında kullanılan 100 kilogram kimyasal madde, 61 adet el yapımı bomba ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. nbsp;

Silvan'da çatışma çıktı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Konuya ilişkin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevleri, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ile deşifre edilmesine ve kamu düzeni ile halkın huzurunu bozmaya yönelik düzenlenen yasa dışı eylemlerde polis ekiplerine, kamu kurum ve kuruluş binalarına yönelik kullanılmak üzere hazırlanan patlayıcı maddelerin ele geçirilmesine yönelik çalışma başlatıldığı kaydedildi.

Bu çerçevede, bugün Silvan emniyet görevlilerince sabah saat 05.00 sıralarında özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyon düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;

"İlçe merkezinde bulunan Tekel Mezarlığı güvenlik kulübesi ve çevresinde yapılan aramada, 8 adet 12 kilogramlık uzun mutfak tüpü ile güçlendirilmiş bomba, 2 adet 12 kilogramlık şişman mutfak tüpü ile güçlendirilmiş bomba, 61 adet el yapımı bomba, 100 kilogram bomba yapımda kullanılan Sodyum klorat maddesi, 185 adet profile hazırlanmış el yapımı bomba yapımında kullanılan metal, 51 adet kullanıma hazır molotof kokteyli, 73 adet molotof yapımında kullanılmak üzere boş şişe, 2 adet havai fişek kartuşu, 3 top 2x0,75 çok telli kablo, 16 adet büyük pil, çok miktarda giyim eşyası ve ayakkabılar ile terör örgütü flaması, çuvallar ve naylon poşetler ele geçirildi. Olayla ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkın huzur ve güvenliği içir terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini önlemeye yönelik çalışmalarımız aralıksız ve kararlı bir biçimde devam edecektir." nbsp;

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...