Davutoğlu'ndan PKK'ya: Devlete boyun eğeceksiniz

Davutoğlu'ndan PKK'ya: Devlete boyun eğeceksiniz

GÜNDEM Haberleri

"Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacak"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu yönetimini kabul etti. "İster DEAŞ, ister PKK şeklinde olsun, Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın çocuklarını kendi kör ideolojileri adına tutsak etmeye çalışanlara karşı mücadelemiz sürecek" diyen Davutoğlu, şunları söyledi: "Son 12 yılda bütün acıların bitmesi için her türlü tedbiri aldık. Olağanüstü hali kaldırdık, bütün antidemokratik uygulamaları sona erdirdik. 1990'lı yıllarda hayal bile edilemeyecek adımları karalılıkla ve cesaretle attık. 2013'te son bir hamleyle silahlı unsurların ülkeyi terk etmesini istedik. Ama o unsurlar son 2 yılda saldırılarını artırmak için yığınak yapma teşebbüsünde bulundu. Uluslararası çevrelerin desteğini arkasına alan terör örgütü, Türkiye'yi Suriye ve Irak'taki sahnelere benzetmek amacıyla harekete geçti. 23 Temmuz'da aldığımız kararlar çerçevesinde kim kamu düzenini bozuyorsa, kim vatandaşlarımızın yaşama hakkını tehdit ediyorsa bütün o odaklara karşı harekete geçildi. DEAŞ adı altında dinimizi istismar ederek çocuklarımızı Suriye'ye götürenler de; PKK adı altında Kürt kardeşlerimizin hissiyatını istismar ederek gençlerimizi Kuzey Irak'a götürenler de aynı şekilde devletimizin kararlı tutumu karşısında boyun eğmek zorunda kalacaktır. Burada gri alan yoktur. Gri alan demokraside olur. Herkes şu veya bu görüşte fikirlerini ifade eder, kimse mutlak şekilde kendisinin haklılığı üzerinden diğerinin düşüncelerine sınır getiremez. Ama hayat hakkı, özgürlükler ve nesillerimizin geleceği söz konusu olduğunda herkesin demokratik hukuk devleti kurallarına gelmesi lazım. Buradan bir kez daha ilgili bütün kesimlere çağrıda bulunmak istiyorum; gelin hep beraber terörün her türlüsüne karşı çıkalım. Herkes meşru, siyasal platforma gelsin, orada her şeyi tartışalım. Kim, birinin özgürlük alanını daraltırsa, onun karşısında omuz omuza verelim. Ama kim, terörü bu millete musallat olan bir bela olarak üzerimizde Demokles'in kılıcı gibi kullanmak isterse o kılıcı alır ve kırarız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...