HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Eski Milletvekili Galip Demirel son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: AA
Eski Milletvekili Galip Demirel son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Malatya Milletvekili Galip Demirel toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Malatya Milletvekili Galip Demirel toprağa verildi.


Galip Demirel'in naaşı, İçişleri Bakanlığı'ndaki törenin ardından Kocatepe Camisi'ne getirildi. Demirel için burada düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti MKYK Üyesi Hayati Yazıcı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile vatandaşlar katıldı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, cami avlusunda Demirel'in kızı, eski bakanlardan Güldal Akşit ile oğlu Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel'e taziyelerini iletti. Akşit, Erdoğan ve Davutoğlu'na babasının hayatının anlatıldığı birer kitap verdi.


Eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan Demirel'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından tören mangasının omuzlarında TBMM'ye ait cenaze aracına konuldu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da naaşın ardından cenaze aracına kadar yürüdü. Galip Demirel'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.


Öte yandan, Erdoğan ile Davutoğlu, camiden ayrılırken cenazeye katılan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...