Erdoğan: Meclis'te olmadı milli irade çözer

Erdoğan: Meclis'te olmadı milli irade çözer

GÜNDEM Haberleri

“Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığının değil TBMM'nin seçime götürmesini sağlayacak tüm yollar kapatıldı.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki “10. Muhtarlar Toplantısı”nda Aksaray, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Afyonkarahisar, Konya, Niğde ve Yozgat'tan gelen muhtarlarla bir araya geldi. Burada önemli mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi...
 AKIL KÂRI DEĞİL:  Seçimlerden sonra, egoların bir kenara bırakılarak süratle bir hükümet kurulması gereğini açıkça ifade etmiştim. Ama o zaman birileri de, 'Hodri meydan, erken seçim' demişti. O gün erken seçim diyenler, şimdi 'Erken seçim olmaz' diyor. Hem her türlü koalisyon hükümeti kuruluşunun önünü kapatacaksınız hem de Cumhurbaşkanı'nı hükümet kurulmasını engellemekle suçlayacaksın. Bu, akıl kârı bir iş değildir. 
 GEÇİT VERMEM:  Seçimlerin yenilenmesinin faturasını şahsıma çıkartanlar, kendi kabahatlerini gizlemenin peşinde. Bir kez daha söylüyorum, Meclis'te güvenoyu alacak çoğunluğa sahip bir hükümet kurulmuş da ben mi buna engel oldum? Zaten böyle bir yetkim, böyle bir imkanım da yok. Ama milletin desteğini alarak kavuşamadıkları imkanları, şark kurnazlığıyla elde etmeye çalışanlara da kusura bakmasınlar geçit vermedim, vermem.
 NİÇİN KAÇIYORSUNUZ:  Muhalefet, sadece milletin iradesine değil Anayasa'ya da saygı göstermedi. Hadi hükümet kuramadınız, seçim hükümetinde yer almaktan niçin kaçıyorsunuz? Yapmaya çalıştığınız kurnazlığın milletimiz farkında değil mi sanıyorsunuz?  
 HESAP SORACAK:  Gerçek manada siyaset yapamayanlar, şahsımı hedef alarak, sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar. Yatıyor kalkıyorlar, Erdoğan da Erdoğan... Niye bu kadar sevdalılar bana anlayamadım. Türkiye'yi Cumhurbaşkanlığının değil TBMM'nin seçime götürmesini sağlayacak tüm yollar kapatıldı. 7 Haziran seçim sonuçlarının yol açtığı sıkıntıyı 1 Kasım seçimlerinin çözeceğine inanıyorum. Esas olan milletin iradesidir. Parlamento bu işi çözememiştir. Öyleyse merci millettir. 
 MASUM DEĞİLLER:  Teröristlere çiçek çocuk, terör örgütüne hobi derneği muamelesi yapan hiç kimse bizim ve milletimizin gözünde masum değildir. Kendi vatandaşlarının ayağına iğne batsa kıyameti kopartan batılı medya kuruluşlarının, Türkiye'deki terör eylemlerini masum gösterme çabasını kınıyorum, lanetliyorum. Gözlerini kin ve düşmanlık bürümüş sözde aydın, siyasetçi, medya kesiminin ihtirasları uğruna, ülkeyle birlikte kendilerini de ateşe atmaya göze aldıklarını ibretle ve üzüntüyle izliyoruz
 VATAN SEVGİLERİ YOK:  Evlerinde uyuyan polisleri infaz edenler bunlar. Eşiyle pazarda alışveriş yapan astsubayımızı katledenler bunlar. Yollara mayın döşeyip güvenlik güçlerine saldıran bunlar. Kamyonları, iş makinelerini yakanlar bunlar. Bunlarda vatan sevgisi diye bir şey yok. Lafa geldiği zaman barış. Bunların işte sazı bu. Cazının ne olacağını düşünün. Bunlara bakarsanız savaş isteyen devlet, hükümet ve şahsım. Öyle mi? Açık söylüyorum. Bu iddiaya inananların akıl sağlığından şüphe ederim. Bu iftiraya destek veren yerli ve yabancı medya kuruluşları, dökülen her damla kanın, gözlerden süzülen her damla yaşın vebaline ortaktır.
 BETONA GÖMECEKLER:  Devlet hiçbir zaman silah bırakmaz. Çünkü bu silah refahın sigortasıdır. Onu gitsinler terör örgütüyle konuşsunlar. Ve onlar silahı sadece bırakmayacak, betona gömecekler. Bölücü örgütün yöntemlerini şirin gösterme çabaları artık tahammül sınırlarını aşmaya başladı. Bu meselenin demokrasiyle, özgürlükle hiçbir ilgisi yoktur. Avrupa'da terörü destekleyenlerin başına gelmedik kalmaz. Medya kuruluşuysa kapısına kilit vurulur. Sivil toplum örgütüyse, derhal faaliyetine son verilir. Yazarsa, kendini önce mahkemede, sonra cezaevinde bulur. Türkiye, bu bakımdan özgürlük sınırlarının gerçekten çok geniş olduğu ülke. 
 FAİZİN İNMESİ LAZIM:  Bizim dışımızdaki ülkelerin faiz oranlarına baktığınızda neredeyse hepsi 0'a yakın. Şu anda faizimizin bulunduğu noktadan aşağıya gelmesi lazım. Çünkü yatırımları artırmamız gerekiyor. En kritik dönemde yatırımlar bizim çıkışımız olacaktır. 
Erdoğan: Meclis'te olmadı milli irade çözer

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solunum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Malatya milletvekili Galip Demirel Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. Kocatepe Camisi'ndeki cenaze namazına; Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Davutoğlu ile Recai Kutan da katıldı. Erdoğan ve Davutoğlu, Demirel'in kızı eski bakanlardan Güldal Akşit ile oğlu Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel'e taziyelerini iletti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...