Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD-Almanya arasında yeni kriz

ABD-Almanya arasında yeni kriz
Fotoğraf Başlığı ABD-Almanya arasinda yeni kriz

ABD'nin, Almanya'da 98-2005 yıllarında eski dış politika danışmanı Steiner'i, telefonununa "böcek" yerleştirerek dinlediği iddia edildi.

Kaydet
a- | +A
Spiegel dergisine açıklama yapan Steiner, başbakanlıkta telefonun ahizesini açtığını belirterek, "Ahizede garip bir şey bağlanmıştı. Bu açıkça uzun bir zaman burada bulunan bir böcekti" ifadesini kullandı.

Steiner, böceğin dost olan güçler tarafından konulduğu yönünde kanıtların bulunduğunu belirtti.

ABD tarafından dinlendiğini öğrendiğinde nasıl tepki verdiği yönündeki bir soruya karşılık da Steiner, "Bilmesi gerekenlerle paylaştım" dedi. Steiner, kendisinin ise buna çok kızdığını kaydetti.

Üst düzey diplomat olan Steiner, bu yıl emekliye ayrılana kadar Hindistan'da Büyükelçi olarak görev yapıyordu.

ABD'nin Başbakan Merkel'in cep telefonunu da uzun yıllar dinlediğinin iddia edilmesi, geçen yıl Almanya ile ABD arasında diplomatik krize yol açmıştı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) eski çalışanlarından Edward Snowden'ın sızdırdığı bazı gizli belgeler sayesinde yaklaşık 2 yıl önce NSA'nın Almanya genelindeki dijital casusluk ve teknik dinleme faaliyetleri yürüttüğü ortaya çıkmıştı.

Bu tartışmalarla birlikte geçen yılın temmuz ayı başında BND'de çalışan Markus R., ABD için casusluk yaptığı gerekçesiyle göz altına alınmıştı. ABD'ye para karşılığı casusluk yaptığını itiraf eden ajan, yaklaşık iki yıl çift taraflı çalıştığını ve 2012 yılından bu yana 218 belgeyi ABD gizli servisine ilettiğini belirtmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.