Babacan... Bir devrin sonu

Babacan... Bir devrin sonu

GÜNDEM Haberleri

13 yıl bakanlık yaparak rekor kırdı. 3 döneme takılıp vekil olamadı; ama bakanlığı da devredemedi. Nihayet hükümet kuruldu, görevi bitti.

Vedası da duygusal oldu. Babacan için dün Hazine Müsteşarlığı'nda bir veda resepsiyonu düzenlendi. Çalışanlarla helalleşen Babacan, ülkesine ve milletine hizmet etmiş olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.
Ali Babacan, Ankara'da ticaretle uğraşırken Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. 58 ve 59. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı görevini yürüttü. Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütmek üzere Başmüzakereci olarak atandı. 60. Hükümette Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. Hükümette yapılan değişiklik sonrasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Çok iyi derecede İngilizce bilen Babacan, evli ve 3 çocuk babası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...