Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Aylan'ın vebali hepinizin

Erdoğan: Aylan'ın vebali hepinizin

GÜNDEM Haberleri

"Dünyanın en kadim medeniyetlerine beşiklik eden Akdeniz'i mezara dönüştüren Avrupa ülkeleri, hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır"

 Osman Çobanoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen 'B20 Konferansı' açılış oturumunda konuşma yaptı. Son günlerde yaşanan mültecilerle ilgili acı olaylardan da bahseden Erdoğan, "Dünyanın en kadim medeniyetlerine beşiklik eden Akdeniz'i mezara dönüştüren Avrupa ülkeleri hayatını kaybeden her mültecinin vebaline ortaktır" sözleriyle salonda uzun süre alkışlandı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Bakınız Akdeniz'de mültecileri taşıyan bir botta ölen yavru bizim sahillerimize vuruyor. Bu yavrunun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? Birçok savaşlarda hatırlayın, mazotların içerisinde çırpınan hayvanları farklı bir şekilde ananlar acaba bu yavruyu, onun ağabeyini, annesini, babasını acaba hatırlamayacak mı? Bunun hesabını bunlar ne ile verecekler?.."
Erdoğan: Aylan'ın vebali hepinizin

AİLECE?YIKILDIK, AĞLADIK...
Bu arada CNN International'e konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aylan Kurdi adlı çocuğun cansız bedeninin fotoğrafını gördüğünde nasıl tepki verdiği yönündeki soru üzerine, fotoğrafı gördüğünde ailesiyle birlikte olduğunu, çocuklarının ve torunlarının da fotoğrafı gördüğünü ve yıkıldığını söyledi. Erdoğan, fotoğraf karşısında kendilerine "İnsanlık nerede, insanlığın vicdanı nerede" sorusunu sorduklarını ifade ederek, 3 yaşındaki bir çocuğa ait bu fotoğrafın kendilerini ağlatan bir kare olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ayrıca, Fransız mevkidaşı Hollande ile telefonda mülteci problemini görüştü. İki lider, 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun cansız bedeninin sahile vurmasının, yaşanan dramı bütün çıplaklığıyla ortaya koyduğunu ve bu konuda AB başta olmak üzere tüm dünyanın gereken sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini vurguladı. Hollande görüşmede, Fransa olarak göçmenlerle ilgili Türkiye'ye daha fazla yardım edeceklerini, AB'nin Türkiye ile daha fazla işbirliği yapması için çaba göstereceğini söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...