HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kapıda vize uygulaması Türkiye'de

Kaynak:
Kapıda vize uygulaması Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri  / 

Dünyada sadece birkaç ülkede uygulanan “kapıda vize uygulaması” şimdi de Türkiye'de.

Yoğun iş koşuşturması, sağlık problemleri ya da farklı sıkıntılardan dolayı vize başvurusunda zorlananların imdadına artık “kapıda vize uygulaması” yetişiyor. Türkiye'de ilk defa VFS Global tarafından uygulanacak bu hizmetle, ev ya da ofisten çıkmadan vize başvurusu yapılabilecek. “mobil ekipler” başvuru evraklarının kontrolü, biometri, parmak izi alma, fotoğraf çekme gibi tüm işlemleri evinizde, işyerinizde yapacak.


TIKLA YA DA ALO DE VİZEN AYAĞINA KADAR GELSİN

Vize başvurusu artık bir “tık” ya da bir “alo” kadar kolay olacak. VFS Global Türkiye Partneri Halis Çakmak bu hizmeti şöyle anlattı; “Vize almak bizim gibi aracı kurumlar sayesinde her ne kadar kolaylaşsa da yine de bir süreç ve zaman gerektiriyor. Bir kere vize almak isteyen kişiler başvuru için belli merkezlere gelmek ve belli bir zamanı gözden çıkarmak zorunda. Oysa iş hayatı çok yoğun ve özellikle yönetici ve iş adamları için işini gücünü bırakıp bu zamanı ayırmak büyük problem.


Diğer yandan sağlık, yaş ve benzer bir takım sıkıntıları olan kişilerde merkezlerimize gelirken çok zorlanabiliyor. Bu sorunları bir süredir tespit etmiştik. Nasıl bir çözüm bulabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyorduk. Nihayet Türkiye'de ilk defa “mobil ekip” uygulamasıyla konuya çözüm getirdik. Bu uygulama sayesinde başvuru sahipleri merkezlerimize hiç gelmeden, telefonla ya da internet sitemiz üzerinden randevu alarak ayaklarına kadar hizmet getiren mobil ekiplerimize başvurup, kolaylıkla vize alabilecekler.”


İSTEDİĞİN SAATTE İSTEDİĞİN YERDE

Randevular bu hizmete özel hizmet veren Çağrı Merkezi veya web sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. Randevu oluşturulması sırasında başvuru sahibinin izlenecek süreç ve gerekli evraklar hakkında da detaylı olarak bilgilendirileceğini belirten Halis Çakmak, “Randevunun oluşturulması çok kolay olacak. Başvuru sahibinin çağrı merkezi ya da web sitemize ulaşması yeterli. Esas operasyon ise bundan sonra başlıyor. Sonuçta vize almak resmi bir işlem ve bilgi güvenliği çok önemli. Bu nedenle Mobil araç ve ekibimizin altyapısını çok iyi hazırlamaya özen gösterdik. Gerekli tüm teknik donanımı hazırladık. Başvuru sahibine giden araç ve ekibimiz merkezlerimizde bulunan tüm özelliklere sahip olacak. Ekipler tüm teknik donanıma sahip mobil biometri aracı ile belirlenen gün ve saatte, verilen adreste bulunacak. Başvuru evraklarının kontrolü ve biometri (parmak izi & fotoğraf alınması) işlemlerinin tamamlanmasının ardından mobil başvuru ekibi evrakları teslim alarak vize başvuru merkezine dönüş yapacak. Başvurunun girişinin merkezimizde yapılmasının ardından başvuru ilgili misyona vize değerlendirmesi için yönlendirilecek. İşlemi tamamlanan pasaport misyondan tarafımızca teslim alınarak başvuru sahibinin adresine kurye ile geri gönderilecek. Bu şekilde başvuru sahibi hem başvuru hem de pasaportun geri teslim alınması aşamalarında vize başvuru merkezlerimize gelmek ve vakit kaybı yaşamak zorunda kalmayacak” dedi.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...