Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak Valiliği'nden "Cizre" açıklaması

Şırnak Valiliği'nden "Cizre" açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Cizre İlçesi'nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden ve etrafa sivil, asker, polis demeden pervasızca roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran Bölücü Terör Örgütü mensuplarını yakalamak ve vatandaşlarımızın günlük hayatlarını idame etmelerine mani olan patlayıcı madde ve mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatları bertaraf etmek amacıyla güvenlik kuvvetlerimiz hukuk düzeni içerisinde vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını itinayla sürdürmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Devam eden süreçte vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere gerek duydukları ihtiyaçları titizlikle karşılanmaktadır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Cizre'de güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik operasyonları sürüyor. Operasyonlar daha çok Nur ve Cudi mahallelerinde yoğunlaşırken, buralardan zaman zaman silah ve patlama sesleri yükseliyor.

Güvenlik güçlerinin geçişlerini engellemek için kazılan hendek ve kurulan barikatlarda tuzaklanan bombalar bulundu. Güvenlik güçleri olası saldırılara karşı, hendek ve barikatlara frekans karıştırıcı Jammer'li araçlarla yaklaşıp patlayıcıları etkisiz hale getiriyor. Ekmek sıkıntısının yaşandığı belirtilen Cizre'de belediye bazı fırınları açıp ekmek üretmeye başladı. Açılan fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğu belirtildi.

ARAÇLARIN GEÇİŞİNE KONTROLLÜ İZİN
Cizre'de sokağa çıkma yasağı nedeniyle İpekyolu'nda bekletilen araçların geçişini de kontrollü izin verilmeye başlandı. Cizre'nin dışından geçen çevre yolunda güvenlik sağlandıktan sonra araçların geçişine belirli aralıklarla konrollü olarak geçişleri sağlanıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...