Türkiye ayağa kalktı

Türkiye ayağa kalktı

GÜNDEM Haberleri

Bayraklar eşliğinde yurdun dört bir yanında toplanan vatandaşlar, "teröre lanet" konvoyu oluşturdu. "Kahrolsun PKK" sloganları ile saldırıyı protesto etti

Hakkari Dağlıca'daki PKK'nın mayınlı saldırısı sonrası Türk halkı sokağa döküldü. Yurdun birçok bölgesinde tek yürek olan vatandaşlar, mehmetçik için dua ederken bayraklar eşliğinde yürüyerek PKK'lı teröristlere öfke kustu. Başkentte de 190 sivil toplum kuruluşu, terör saldırılarını lanetledi. Sivil toplum kuruluşları adına Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Ankara Şubesi ve Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, Dağlıca'da yaşanan hain saldırının yürekleri dağladığını dile getirdi. Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların en kısa zamanda dağılmasını, birlik ve beraberliğin hakim olmasını temenni ettiklerini belirten Kır, "Adı ister PKK, ister IŞİD, ister DHKP-C, amacı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin yüzyıllarca üzerinde kardeşçe yaşanılan bu topraklarda birlikte yaşama iradesine haince engel olmaya çalışan terörü ve destek veren iç ve dış mihrakları nefretle kınıyoruz" dedi. PKK'nın Kürtlerin etnik ve bölgesel sorunlarını, DAEŞ'in de Müslümanların haklarını savunan bir örgüt olmadığına dikkati çeken Kır, her iki örgütün de Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan küresel güçlerin böl, parçala, sömür anlayışının birer maşası olduğunu söyledi. 
OTOBÜSTEN TAHRİK
Mersin'in Erdemli ilçesinde, Dağlıca'daki saldırıyı kınayan vatandaşların yürüyüşü esnasında zafer işareti yapan bir otomobil ve otobüs şoförünün araçlarını grup üzerine sürmesiyle ilçede gerginlik yaşandı. Olayı duyan vatandaşların bir araya gelmesiyle Mersin-Antalya D-400 karayolu trafiğe kapandı. Ambulans ve güvenlik güçleri dışında araç trafiğine izin verilmedi. MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu'nun konuşmasının ardından grup yolu trafiğe açtı.
İZMİR, EDİRNE, ESKİŞEHİR, BURSA HDP'YE ÖFKE
? Dağlıca'da Mehmetçiğe düzenlenen hain saldırının ardından teröre öfke kusan vatandaşlar İzmir, Eskişehir, Bursa ve Edirne'de HDP'ye ait binaları bastı. İzmir'de HDP İlçe Başkanlığı'na gelen öfkeli grup, kapıyı kırıp içeri girdi, HDP bayraklarını söküp yaktı. Edirne ve Bursa'da HDP'ye ait bürolara giren vatandaşlar binaya Türk bayrağı astı. Eskişehir'de ise, HDP binasının camları kırıldı, eşyalar yerle bir edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...