21 savaş uçağıyla 64 hedef vuruldu

21 savaş uçağıyla 64 hedef vuruldu

GÜNDEM Haberleri

Türk savaş uçakları dün gece Irak'ın kuzeyine operasyon düzenledi. Operasyonda en az 60 teröristin öldürüldüğü belirtiliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4 savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi. 


Kamplarda tespit edilen 64 hedefe yönelik bombardımanda en az 60 terörist öldürüldü. Gare'daki en büyük mühimmat deposu da havaya uçuruldu. 


Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4 2020'lerden oluşan 21 adet savaş uçağı ile Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.50 ile 05.30 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenlendi.


Kamplarda tespit edilen 64 hedefe 80 adet "modern akıllı" bomba atıldı. İlk belirlemelere göre en az 60 teröristin öldürüldüğü, hedeflerin tam isabetle vurularak tamamen imha edildiği, Gare'da bulunan şu ana kadarki en büyük mühimmat deposunun da havaya uçurulduğu öğrenildi.


Güvenlik kaynaklarınca, depolarda bulunan mühimmatın isabet almasından sonra 2 saat boyunca patlamaların devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...