Okullar öğleden sonra Suriyeli çocukların

Okullar öğleden sonra Suriyeli çocukların

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Suriye'den gelen 2 milyon mülteci içinde yer alan on binlerce çocuğun eğitimi için yeni bir hamle başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Suriyeli çocukların okula gitmesi için UNICEF'e teklif götürdü. Buna göre bazı okullar, saat 14.30'dan sonra Suriyeli öğrencilere tahsis edilecek. Halen, Ankara'da 3 okul bu şekilde Suriyelilere eğitim veriyor. Türkiye'de, 250 bin Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.
Avrupa Birliği (AB); MEB, AFAD, Kızılay ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların eğitim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 17.5 milyon Euro'luk yeni AB Güven Fonu dün Ankara'da gerçekleştirilen bir törenle yürürlüğe girdi. AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Bela Szombati, Türkiye'nin desteklenmesi gerektiğini belirtti. MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, 400 bine yakın Suriyeli çocuğun okula gitmediğini belirterek, ''UNICEF üzerinden 6 bin öğretmene teşvik veriyoruz. Bu öğretmenlerin ücretlerini kamp içi 200, kamp dışı 300 dolara çıkarmak ve 10 bin öğretmene teşvik vermek istiyoruz'' dedi.
OKULA ÖĞRENCİ BAŞINA 10 DOLAR TEŞVİK
Büyük, saat 14.30'dan sonra okulların Suriyeli öğrencilere tahsis edilmesi projesi olduğunu belirterek, “Şu an Ankara'da bu tür çalışan 3 okul var. Bunun sayısını 5'e çıkarmak istiyoruz. Öğrenci başına okula 10 dolar teşvik vererek daha çok okulun bu sisteme dahil olması için UNICEF'e teklif götürdük” diye konuştu. AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer de 79 bin Suriyeli öğrencinin mesleki eğitimden geçirildiğini, AB'nin eğitim ve gıda için kullanılacak yeni 17.5 milyon Euro'luk fonuyla 100 bin öğrencinin eğitime kazandırılacağını vurguladı.
KAMPLARDA EĞİTİM VAR 
* 36 bin 720 öğrenci kapasiteli 31 okul inşa edildi. Bu okulların 18'i kamp dışında, 13'ü kamplarda.
* Kamp dışında bulunan 14 okul yeniden donatıldı.
* Kamp içi ve dışı okullarda görev yapan 5 bin 600 Suriyeli gönüllü öğretmene her ay teşvik veriliyor.


Kaynak: HaberTürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...