PKK'nın tabanı bitti

PKK'nın tabanı bitti

GÜNDEM Haberleri

Artık vatandaştan destek alamayan PKK'nın üst kadrosu, militanlara, “Halkı yanımıza çekemedik. Hiç olmazsa karşımıza almayalım” mesajı verdi.

Yıllar sonra çözüm süreciyle gelen huzur, bölge halkının umudu olmuştu. Ancak PKK tekrar tetiğe basınca insanların gelecek hayalleri de yıkıldı. Saldırılarda sivillerin de can vermesi bölge halkının terör örgütüne az da olan sempatisini iyice bitirdi. PKK, olayların başlangıcında “halk”ın sözde özerklik ilan ettiği, bu durumu kabul etmeyen devletin topyekûn bir savaş başlattığı algısını oluşturmaya çalışmıştı. Telsiz konuşmalarına yansıyan bilgilere göre; bölgedeki halk, PKK'ya istediği desteği vermedi. Üst kadro, militanlara, “Uyuz halkın tepki verebilmesi için toplumu harekete geçirecek önemli bir durum veya şartlar oluşturulmalı. Halkı yanımıza çekemedik. Hiç olmazsa karşımıza almayalım” mesajı verdi. 

CİZRE'DE TEPKİ 

En son Kandil'in özerklik müsameresi yaptığı Cizre'de halk, bir hafta eve hapsoldu. Bombalar patladı, evler hedef alındı, araçlar yakıldı. Hainlerin sıktığı kurşunlar masum sivilleri öldürdü. PKK'ya tepkisini dile getiren Cizreliler; “İlçeyi yaşanmaz hale getirdiler” dedi. 
Su ihtiyacını karşılamak için camiye giderken teröristlerin hedefi olan Mahmut Akçakaya, “Bölgede can ve mal güvenliği olmadığı gibi inanç güvenliği de yok. İnsanları ibadetlerini yapamayacak duruma getirdiler. Camiye bile gidemez olduk. Her sakallıyı IŞİD mensubu sanan bir zihniyet ortaya çıkardılar. Karşı çıkanı da ölümle tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı. Bir başka mağdur Muhammed Karaalp ise, şunları kaydetti: “Patlayıcı dolu hendekler yüzünden 6 ay çarşıya gidemedim. Ekonomik durumu iyi olanlar ilçeyi terk etti. Sadece yoksul insanlar kaldı. Bizim terk edecek gücümüz yok.” Bu arada, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı. 

HEDEF YÜKSEKOVA

Öte yandan, PKK'nın Cizre'de hayata geçirmek isteyip başaramadığı “kurtarılmış bölge” uygulamasını bu kez Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devreye sokmaya çalıştığı belirlendi. İstihbarat birimleri, “Bölücü terör örgütü Yüksekova'yı ele geçirmek için Cizre benzeri hazırlıklar yaptı. Bu amaçla Hakkari dağ kırsalındaki bazı teröristler ilçeye gönderildi” uyarısında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...