Mardin'de "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

/ Kaynak: AA
Mardin'de "Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Operasyon kapsamında il merkezi ile ilçelerdeki bazı özel okul ve dershanelerde arama yapıldı.

Mardin'de "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddiasıyla bazı özel okul ile dershanelerde arama yapıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Mali Şubesi ekipleri, kent merkezi ve bazı ilçelerde dershane ve okullarda arama başlattı. Arama yapılan binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM ekipleri ile defterdarlık görevlileri dershane ve özel okullardaki bilgisayar kayıtları ile evrakları inceledi.

İncelemeye polisin yanı sıra Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine bağlı ekipler de katıldı.

Arama yapılan dershane ve özel okullardan, "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, ayrıca Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddia edildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...