Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızılay'dan otogarda bekleyen mültecilere yardım

Kızılay'dan otogarda bekleyen mültecilere yardım

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılay'ı İstanbul otogarında bekleyişlerini sürdüren sığınmacılara su ile gıda maddesi dağıttı

Sosyal medyada yayılan "Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı" söylentisi üzerine İstanbul'da otogara gelen ve burada bekleyen çok sayıda sığınmacıya Türk Kızılayı su ile gıda maddesi dağıttı.
Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na gelen ancak kendilerine bilet satılmaması nedeniyle Otogar Cami avlusunda toplanan, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 3 bin 700 sığınmacı bekleyişini sürdürüyor. Çevik kuvvet ve polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı caminin avlusuna ve etrafına kurdukları çadırlar ile serdikleri battaniyelerde gecelemeye çabalayan Suriyeli sığınmacıların yanı sıra, Filistin ve Iraklı sığınmacılara Türk Kızılayı su, gofret ve kek dağıttı.
Gıda dağıtımına katılan Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Müdürü Özcan Önem, yardımda bulunmak için otogara geldiklerini belirterek, "Sığınmacılara burada ihtiyaçları doğrultusunda kek ve su dağıttık. Stoklarımızda yeteri kadar mevcut. İlerleyen zamanlarda ihtiyaçları doğrultusunda dağıtmaya devam edeceğiz. Buraya iki ekip olarak geldik. Bu ekipler nöbetleşe olarak burada görev yapacak. Yardımlarımız sürecek" dedi.
Edirne'ye, oradan da Yunanistan'a geçerek Almanya'ya gitmek isteyen sığınmacıların bekleyişi sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...