Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dün Diyarbakır'da yarın bütün Türkiye'de

Dün Diyarbakır'da yarın bütün Türkiye'de

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın kan akıtmaya devam etmesi halkın sabrını iyice taşırdı. Yurdun dört bir yanında milyonlar 'Teröre Hayır" diyor.

Selçuk Selek 
Sözde özerklik ilan edip Kürtlere hayatı dar eden PKK'nın kanlı saldırılarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Doğu ve Güneydoğu'da ağırlıklı olarak muhafazakar kesimi temsil eden 600 sivil toplum örgütü dün Diyarbakır'da Türkçe ve Kürtçe, 'Yeter artık' dövizleri taşıyarak barış ortamının oluşması için PKK'ya silahları bırakma çağrısı yaptı. Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, "Silah, hak arama yöntemi olamaz, var olan sorunları derinleştirmekten başka işe yaramaz" dedi. 
"Kardeşliğimizi hedef alan huzurumuza pusu kuranlara inat alandayız, meydandayız. Bereketli toprakları bereketsizleştirmek için fitne tohumunun atılmasına razı değiliz" diyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da şunları dile getirdi: "İnancımız, davamız, tarihimiz, hatıramız birdir. Bu birliğin bozulmasına asla razı değiliz. Her türlü teröre, 'hayır' diyoruz. PKK terörüne de DAEŞ terörüne de DHKP-C terörüne de 'hayır' diyoruz."
Dün Diyarbakır'da yarın bütün Türkiye'de

Açıklamadan sonra sivil toplum örgütlerinin dağıttığı karanfilleri alan polisler karanfilleri çelik yelekleri ve göğüslerine taktı.
Türkiye genelinde 11 milyondan fazla üyesi olan 14 sivil toplum kuruluşu da yarın Ankara'da Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet' mitingi düzenliyor. Saat 16.30'da Ankara Sıhhiye'deki buluşmaya, yurdun en kuzeyinden en güneyine, en doğusundan en batısına herkes katılacak. Buluşmada hiçbir siyasi görüşün simgesi olmayacak, sadece ay yıldızlı bayraklar olacak. Mitinge gelemeyenler ise Türkiye'nin her köşesini Türk bayraklarıyla donatacak.
Teröre karşı birlik girişimleri bu pazar devletin zirvesini buluşturacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek miting milyonları bir araya getirecek. “Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" mitingi, Yenikapı'da saat 16.00-19.00 arasında yapılacak.
Adıyaman Dernekleri Federasyonu da “Terörün nereden ve kimden gelirse gelsin birliğimize, huzurumuza ve ruh sağlığımıza yönelik olduğunu biliyor ve telin ediyoruz” açıklaması yaptı.
Üç dilde birlik mesajı
Van'ın Tuşba Belediyesi, terör sebebiyle reklam panolarına Türkçe, Kürtçe ve Arapça birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapılan mesajların yazıldığı afişler astı. Afişlerde şu ifadeler yer aldı: "Irak ve Suriye'dekiler Türkiye'ye sığındılar, Allah muhafaza böyle bir durumda ey Kürt ve ey Türk kardeşler siz nereye sığınacaksınız. Unutmayın bu üç günlük dünyada, bu cennet Türkiye hepimize yeter, artık yeter."



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...