1 Kasım'a cep odaklı beyanname

1 Kasım'a cep odaklı beyanname

GÜNDEM Haberleri

AK Parti, bu defa seçim beyannamesinde vatandaşın cüzdanını ilgilendiren ekonomik vaatlere ağırlık verecek.

İsmail Sonsuz ANKARA
1 Kasım seçimlerine yeniden tek başına iktidar olma hedefiyle hazırlanan AK Parti, kampanyasını da bu doğrultuda yeniden güncelliyor. 7 Haziran'da muhalefet partilerinin kullandığı ekonomik vaatlerin gerisinde kalmakla eleştirilen parti yönetimi, bu defa vatandaşın cüzdanını ilgilendiren problemlere ağırlık verecek. Beyannameden satırbaşları şöyle...
 1000 TL ile 1100 TL arasındaki emekli maaşları, 1100 TL'ye tamamlanacak. 1100 TL'nin üstündeki maaşlara da yıllık 1.200 TL'lik ek seyyanen artış yapılacak. Meclis açılır açılmaz gerekli adım atılacak.
Kredi borcu olan emeklilerin ödemelerinde kolaylık sağlanacak. Finansal İstikrar Komitesi bu konuda atılacak adımı belirleyecek. Bir yıl erteleme ve faizsiz ödeme formülleri gündemde. 
Emeklilerin de banka promosyonlarından yararlanması sağlanacak. SGK bankalarla protokol imzalayacak. Devletin de belli oranda katkı sağlamasıyla emekliye promosyon ödemesi yapılacak. Rakamın 700 TL'yi aşması bekleniyor. 
ÜNİVERSİTELİYE MAAŞ
Üniversite mezunlarına, iş buluncaya kadar maaş verilecek sistem üzerinde çalışılıyor. İŞKUR ve iş dünyası da devrede olacak. 
Müracaat eden tüm öğrencilere “yurt”, isteyen tüm öğrencilere “kredi” ve ihtiyaç sahibi olanlara “burs” sağlanacak. 
“Her evde bir sigortalı” projesi hayata geçecek. İŞKUR'a başvuranlardan sigortası olmayan aile bireylerine öncelik tanınacak. 
Fabrikaların sektörlerine yönelik özel mesleki ve teknik eğitim okulu açabilmeleri sağlanacak. Mezun öğrenciler işe alınacak. 
 Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) aktif olarak devreye girecek. Dar gelirli aileler hem destek alacak hem de istihdama dahil olacak. 
 Çalışan kadınlar rahatlatılacak. Belediyelere kreş zorunluluğu olacak, kreşlerin yaygınlaştırılması için teşvik düzenlemesi hayata geçecek. Okul saatleri, çalışma saatleriyle uyumlu hâle getirilecek. 
Sözleşmeli memurlara kadro imkânı üzerinde çalışılıyor. Taşeron uygulaması daha sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. 
İşsizlik sigortasından yararlanma şartları esnetilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...