Kaldı 151 bin aday

Kaldı 151 bin aday

GÜNDEM Haberleri

Okulların açılmasına 13 gün kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) 105 branşa 37 bin kadro için 35 bin 500 öğretmen ataması gerçekleştirildi

Gökhan Kaya ANKARA
Başöğretmen Salonu'ndaki törene; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bakanlık bürokratları, öğretmen adayları ve aileleri katıldı. Coğrafya ve Sosyal Bilgiler öğretmenliği alanları hariç 37 bin öğretmen kadrosuna atama için 161 bin 975 kişi başvurdu. Avcı, 151 bin adayın atama için beklediğini hatırlatarak onlar için de başka istihdam imkânlarını sürekli araştırdıklarını söyledi. Yeni öğretmenler duygularını şöyle paylaştı..
Van Erciş'e atanan Hatice Kübra Yalçın: Sonunda hayallerim gerçek oldu. 
Şırnak'a tercih dışı ataması yapılan Hatice öğretmen: 10 senedir atama bekliyordum. En kısa zamanda terör bitsin, istiyorum. Çok tedirginim ama yine de mutluyum.
Hakkari'ye ataması yapılan Zeynep Bayrak: Bayrağı Hakkari'de dalgalandıracağız. 8 yıldır bekliyordum. Ankara'dan İstanbul'dan farkı yok. Oralar da bizim vatanımız. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...