Teröre sivil ihtar

Teröre sivil ihtar

GÜNDEM Haberleri

Türkiye artan terör saldırılarına karşı adeta ayağa kalktı. Sıhhiye Meydanı'nda buluşan her kesimden insan, “Teröre hayır, kardeşliğe evet” dedi.

Yüz binlerce insan Ankara Sıhhıye'den başlayan 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne katılarak teröre karşı tek yürek oldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde organize edilen yürüyüşe 250'ye yakın STK destek verdi. Dün saat 16.30 sıralarında Sıhhiye'den başlayan ve Ulusta bulunan tarihi 1. Meclis binasında noktalanan yürüyüş yaklaşık 1.5 saat sürdü. Büyük yürüyüş boyunca kardeşlik ve sağduyu mesajları verilirken bir kısmı sivil ve özel harekât olmak üzere 6 bin polis de yürüyüşte güvenliği sağladı. Sivil polisler kalabalığın içlerinde görev yaparken, özel harekât polislerinin de çatılarda görev aldığı gözlendi. Bunun yanı sıra atlı polisler de yürüyüş alanında yer alan bir diğer polis birimi oldu. Yoğun güvenlik önlemleri alınan yürüyüş alanında vatandaşların çantaları ve üstü arandı. Polis helikopterleri de gökyüzünden güvenliği sağladı.
Güzergâh boyunca yolların çevresi ve yol kenarları da Türk bayraklarıyla donatıldı. Kapalı yollar üzerindeki esnaflar da bayraklarıyla yürüyüşe destek verdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, salı günkü basın toplantısında 14 STK olarak yürüyüş kararı aldıklarını açıklamış ancak dün yürüyüş saatine kadar bu sayı 250'yi aştı.
Teröre sivil ihtar

YARIM GÜN İŞ BIRAKTILAR
Yürüyüşe katılmak üzere bazı sendikalar da yarım gün iş bırakma kararı aldı. Bu kararı alan sendikaları Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar oluşturdu. Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Önder Kahveci yürüyüş öncesi iş bırakma kararıyla ilgili şu açıklamada bulundu. “Bu büyük yürüyüşe en üst düzeyde katılımın sağlanması için Ankara'daki kamu kurum ve kuruluşlarında yarım günlük iş bırakma kararı aldık. İdarelerin ve vatandaşların kamu çalışanlarımızı anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.”
Yürüyüşün başladığı Sıhhiye meydanından Birinci Meclise kadar yürüyen binlerce vatandaş 1 kilometreyi aşan Türk bayrağı taşıdı. Vatandaşlar “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” tezahüratlarında bulundu. Yürüyüşe 100 bini aşkın kişinin katıldığı öğrenildi. Tören alanında bir diğer dikkat çekici unsur ise düdük dağıtımı oldu. Parti sloganlarını ve çeşitli provokasyonları önlemek amacıyla katılımcılara binlerce düdük dağıtıldı. Ayrıca kırmızı ve beyaz renkte şapkalar da dağıtıldı. ASKİ ise yoğun sıcak altındaki vatandaşlara ücretsiz su dağıttı.
Teröre sivil ihtar

“BAYRAK SESİ GELİYOR” 
Yürüyüş öncesi miting görevlileri vatandaşlara “Geliyor, bayrak sesi geliyor”, “Bugün burada teröre hayır, kardeşliğe evet demek için toplandık”, “ Türkiye'nin 81 ilinden gelen bayrak sevdalıları hoş geldiniz” şeklinde seslendi. Vatandaşlar tepkilerini genellikle düdüklerle gösterirken Ankara caddeleri 'Kahrolsun PKK', 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber' ve 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sesleriyle inledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...