Gülen için hazırlanan iddianame onaylandı

Gülen için hazırlanan iddianame onaylandı

GÜNDEM Haberleri

Mahkeme 15 günlük süre içerisinde iddianameyi inceleyecek ve kabul ya da iadesine karar verecek.f

Paralel Devlet Yapılanması'nın, 2009'da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla, Fetullah Gülen'in 19 yıldan 34 yıla, diğer 32 şüphelinin ise 11,5 yıldan 26 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilen iddianame, terör suçlarına bakmakla görevli İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

Paralel Devlet Yapılanması'nın, 2009'da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla soruşturma yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun onayına sunulan iddianamenin, bugün onaylanarak terör suçlarına bakmakla görevli İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi.

64 mağdur ve müştekinin yer aldığı iddianamede, bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 19 yıldan 34 yıla, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu diğer 32 şüphelinin ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 11 yıl 6 ay'dan 26 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...