3 ilde terör operasyonu

/ Kaynak: AA
3 ilde terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkari, Muş ve Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda, 4 kişi gözaltına alındı, 16 kişi tutuklandı.

 Hakkari'de, güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize ettikleri, kamu kurum ve kuruluşlarına zarar verdikleri belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.


Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, barikat kurarak yolu trafiğe kapatıp kimlik kontrolü yaptıkları, kamu kurum kuruluşlarına ait bina ve araçları yaktıkları, güvenlik güçlerine, araçlarına yönelik silahlı, molotofkokteylli, havai fişekli, taşlı-sopalı saldırı eylemlerine katıldıkları, eylemlerin öncesinde ve sonrasında olayları organize ettikleri tespit edilen G.Y, M.A, S.Ö. ve F.T'yi gözaltına aldığı bildirildi.


Açıklamada, gözaltına alınan zanlılarla, 2 el telsizi, bir kurusıkı tabanca ve dijital malzemelerin ele geçirildiği kaydedildi.


Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.


Muş'ta 2 tutuklama


 Muş'un Bulanık ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.


Bulanık Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Murat S. ve Maşallah S, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 11 ses bombası ve 12 karton kaçak sigara ele geçirilmişti.


Şanlıurfa'da 14 zanlı tutuklandı


Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 14'ü tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 23 kişi adliyeye sevk edildi.


Zanlılardan 14'ü "Terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık" suçundan tutuklandı, 2'si muhtar 9 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Önceki gün terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2'si muhtar 23 kişi gözaltına alınmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...