Korucular geri dönüyor

Korucular geri dönüyor

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu'dan çalışmak için batı illerine giden gençlerin bir bölümü artan terör olayları nedeniyle köy korucusu olmak için geri dönüş yapıyor

Siirt Şehit ve Gazi Aileleri Dernekler Federasyonu Başkan Vekili ve korucu Kazım Ensarioğlu, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanımızdan bu gençlerimize koruculuk kadrosunun verilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Ensarioğlu, gençlerin şehit olmaya hazır olduğunu belirterek, "Korucu olacak gençlerimiz, teröristlerin köylerimizden geçişine ve askerlerimize saldırmasına asla izin vermeyecektir. Biz operasyona gittiğimizde her zaman askerin önünde yürüyoruz çünkü askere gelecek kurşun bize gelsin, askerlerimiz şehit olmasın" ifadesini kullandı.
Korucu olmak için dönüş yapan Sıddık Oyit, koruculuktan alacakları bin lira maaşın peşinde olmadıklarını belirterek, "Vatanımız ve milletimizin birliği için korucu olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.
İstanbul'da çalıştığı asfalt şantiyesindeki işini bırakarak geri döndüğü köyünde korucularla nöbet tutan Ercan Özbey, "Gönüllü olarak gece gündüz nöbet tutuyoruz. Devletimiz bize silah ve kadro versin" diye konuştu.
Kesmetaş köyü korucubaşı Fatih Özcan da, "HDP'ye 7 Haziran'da verilen her bir oy askerimize ve polisimize sıkılan bir kurşundu. Artık millet bunların yalanlarını görmeli" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...