'Teröriste saygılı' vekile soruşturma

'Teröriste saygılı' vekile soruşturma

GÜNDEM Haberleri

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, öldürülen teröristler için sosyal medya üzerinden, “Anınız önünde saygıyla eğiliyoruz” diyen HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı. Milletvekili Ayhan'ın, soruşturma kapsamında suçlu bulunması halinde, dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. Şanlıurfa'da 19 yıl önce öldürülen DEP İl Başkanı Muhsin Melik'in mezarını dün ziyaret eden Ayhan, açılan soruşturmadan çekinmediğini belirterek, “Biz doğru bulduğumuz ve inandığımız değerler için sonuna kadar mücadele vermeye hazırız” ifadesini kullandı. HDP'nin Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Twitter hesabından çok konuşulacak bir paylaşımda bulunmuştu. Ayhan, "Dersim'in asi komutanı Baran Dersim ve Kobani direnişinin özgürlük savaşçısı Aziz Güler! Anınız önünde saygıyla eğiliyoruz" şeklinde tweet atmıştı. 
'İNSANİ' PAYLAŞIM YAPMIŞ!

İbrahim Ayhan, sivilleri bile öldürmekten çekinmeyen teröristler için saygıyla eğilirken, “insani bir paylaşım” yaptığını savundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...