70 yıllık kan davasını bitirmiş!

70 yıllık kan davasını bitirmiş!

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de dün şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in, Kağızman'da görev yaptığı yıllarda 70 yıllık kan davalı aileleri barıştırdığı ortaya çıktı.

Tunceli'de dün şehit düşen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in, Kağızman'da görev yaptığı 2009-2011 yıllarında 70 yıllık kan davalı aileleri barıştırarak barış elçisi olduğu ortaya çıktı.Tunceli'ye bağlı Demirkapı Köyü mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in kara haberi 2009 - 2011 yıllarında görev yaptığı Kars'ın Kağızman ilçesini de yasa boğdu. Kağızman İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yapan Şehit Binbaşı Güzel'in 2010 yılında ilçede iki aşiret olan Çengili ve Akören Köyleri arasında 70 yıl devam eden kan davasını bir yıl boyunca uğraşarak barış elçiliği yaparak son buldurduğu belirtildi. Kağızmanlılar, “İki köy arsında sağlanan barışın ardından Kağızman huzura kavuşmuştu. Birçok sosyal projenin mimarı ve akıl hocası olan Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, ilçenin gelişmesi için çok emek verdi.” dediler.


12 YAŞINDA BİR KIZI VARDI


Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in 12 yaşında "Sude" isminde bir kızı  olduğu, şark görevi nedeniyle yanında götürmediği ve Ankara'da görev yapan eşinin  babaevinde kaldığı öğrenildi. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı  dönemindeki ikametine de yakın olan Burcu Güzel'in babaevinin önüne, Keçiören  Belediyesi ekipleri taziye çadırı kurdu. 


BANA AĞABEY DEYİN
 
Kavacık'ta ve komutası altındaki askerlerce de çok sevildiği öğrenilen  şehit Binbaşı Güzel'in, kendisine "komutanım" diye değil "ağabey" diye hitap  edilmesini isteyen iyi bir insan olduğu belirtildi. 
 
 Tunceli'de terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan  Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Elazığ'da kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye  rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Güzel'in, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan anne ve babasının da  Ankara'da düzenlenecek tören için yola çıktıkları öğrenildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...