Terörün beli böyle kırıldı

Terörün beli böyle kırıldı

GÜNDEM Haberleri

Yerli sanayi, terörü tarumar etti. Göktürk-2 uydusu ve yerli insansız hava araçları teröristlerin yerini belirliyor, F-16'lar hedefleri yerle bir ediyor.

Buket Güven
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun New York'ta “Terörün beli kırılmıştır” sözleriyle özetlediği PKK operasyonlarındaki başarı, yerli savunma araçları sayesinde sağlandı. İstihbarat birimlerinin değerlendirmelerine göre; başarılı şekilde icra edilen hava ve kara operasyonları sonrasında sınır dışından gelen terörist sayısı 2 binden 600'e kadar düştü. PKK'nın barındığı sığınaklar-yığınak-mühimmat depoları ile karargâhlar da etkisiz hale getirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, savunma sanayiindeki millileşmenin başarıyı getirdiğini belirtirken şunları anlattı: “Özellikle savunma ve uzay sanayiine yaptığımız yatırımın 75 günlük süreçte son derece önemli sonuçlarını aldık. 35 yıllık PKK ile mücadele tarihinde hiç bu kadar başarılı bir dönem olmadı. Artık Türkiye, terörle mücadelede yerli teknolojilerini kullanmaya başladı. Göktürk-2 uydumuz, 2.5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2.5 gün içerisinde oradaki fizikî farklılaşmayı anında belirliyor, istihbarat da onun ne olduğunu tespit ediyor. O bir mühimmat deposu mu eğitim alanı mı yoksa cephanelik mi? Ona göre oradaki hedefler nokta atışıyla vuruluyor. Eğer bu uyduyu Türkiye kendi geliştirmeyip başka ülkeden almış olsaydı çok büyük ihtimalle Kandil'in üzerine geldiği zaman kararacaktı. Şu an metro altı çözünürlükte bir uydunun çalışmalarını yapıyoruz. İnsansız hava araçlarında dışa bağımlı değiliz. Bölgede tüm hareketliliği yerli insansız hava araçlarıyla tespit ediyoruz. Yerli akıllı mühimmatlar, güdümlü mermilerle nokta atışı yapılarak hedefler imha ediliyor. Dünyanın en gelişmiş nüfuz edici bombasını biz geliştirdik ve bunları kullanıyoruz. Mağara falan tanımıyoruz. Bin 300'ün üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. 700-800 civarında yaralı bulunuyor. 300'ün üzerinde teslim olan terörist var. İnşallah bu mücadeleyi kendi teknolojimizi kullanarak daha yoğun şekilde sürdüreceğiz. Silahlar tamamen bırakılana kadar bu mücadele sürecek. Savunma sanayiinde 13 yıl önce yüzde 24 olan yerlilik oranı, bugün yüzde 60'a yaklaştı. Hem nitelik de çok arttı. Sadece kendi ihtiyaçlarımızı karşılamıyoruz. Amerika'nın Skorsky helikopterlerinin en kritik parçalarını da Türkiye'de üretir hale geldik. El yapımı patlayıcıların önceden tespiti ve imhasına yönelik yeni bir çalışma başlattık. Bir tek askerimizin, polisimizin daha şehit olmasını istemiyoruz.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...