CHP gençlerin peşinde

CHP gençlerin peşinde

GÜNDEM Haberleri

Sloganını “Önce Türkiye” şeklinde belirleyen Cumhuriyet Halk Partisi, seçim bildirgesinde özellikle gençlere hitap eden vaatlere ağırlık verdi

Ebru Karatosun ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Önce Türkiye”  başlıklı ve çoğu ekonomik vaatlerden oluşan 1 Kasım seçim bildirgesini Ankara'da açıkladı.  7 Haziran'da verdiği “mazot 1.5 TL olacak” vaadini artan kur nedeniyle 1.80 TL'ye çıkaran Kılıçdaroğlu, “tıpış tıpış oy vermeye gidecekseniz” çağrısına benzer bir açıklamayı bu sefer iş dünyasına yaparak, “CHP'ye oy vermek zorundasınız. Bize bir şey olmaz. Biz maaşımızı alırız otururuz” dedi. Bildirgede emeklilere CHP'nin iki maaş ikramiye ve bin 500 TL asgari ücret gibi 7 Haziran vaatleri korundu. “Bu seçim bildirgesini gençlerimize adıyoruz. Ali İsmaillere, Özgecanlara adıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Gençlerden ne bekliyoruz? Sizlerden sadece siyasete ilgi göstermenizi istiyorum” diye konuştu. “Meydanlarda özgürce gezeceksiniz. Yasaklar kalkacak. 1 yıl içinde hiçbir üniversiteli 'Benim yurdum yok' demeyecek” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu'nun hükümeti kurması durumunda ilk 100 gün için açıkladığı vaatler şu şekilde:
¥ Passolig kaldırılacak.
¥ YÖK kaldırılacak.
¥ Lise kart uygulanacak. Eğitim parasız olacak.
¥ İş buluncaya kadar öğrenci kredilerinin tahsili ertelenecek. Faizleri de silinecek.
¥ Tüketici kredisi ve kredi kartı ile oluşan borcun faizinin en az yüzde 80'ini silinecek. 
¥ Bütün gelirleri Gelir İdaresi Başkanlığı toplayacak. 
¥ Taşımalı eğitime son verilecek, Tam gün eğitim yapılacak. 
¥ Kürt sorunu toplumsal uzlaşma ile çözülecek. 
¥ Gaziler ve Şehitler Yüksek Kurulu oluşturulacak. 
¥ Aile Sigortası Kanunu çıkacak. 
¥ Taşeron işçiliğe son verilecek. 
¥ Siyasi Ahlak Yasası çıkacak. 
¥ Gençlere 1 GB'lik internet bağlantısı imkanı verilecek.
CHP gençlerin peşinde
ÖĞRENCİ BURSLARININ ÖNÜNÜ KESMİŞTİ
Belediyelerin verdiği bursları Anayasa Mahkemesi'ne taşıyarak iptal ettiren CHP, bu defa gençlere “İş buluncaya kadar kredilerinizin tahsili ertelenecek ve öğrenim boyunca maddi destek alacaksınız” sözünü verdi. 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...