Ellerinizdeki terör maşası sizi de yakar

Ellerinizdeki terör  maşası sizi de yakar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Sırf Türkiye'ye zarar veriyor diye terör örgütlerini destekleyenler bilsinler ki gün gelecek bu namlular onlara da dönecek

TBMM BÜROSU 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kürt kardeşlerime seslenmek isterim. Bizleri birbirimizden koparma çabası, birbirimize düşman etme oyunu, aslında her ikimizi de hedef alıyor. Bunun için diyorum ki Kürt ayrıdır, terörist ayrıdır” dedi.
Erdoğan, dün TBMM'nin açılışında konuştu. Terörle mücadeleden mülteci krizine kadar birçok konuya değinen Erdoğan'ın, “Sırf Türkiye'ye zarar veriyor diye terör örgütlerini destekleyenler bilsinler ki gün gelecek bu namlular onlara da dönecek” sözlerinin ardından MHP sıralarından sözlü sataşma geldi. Bu sataşmaya, “Rahatsız mı oldun?” diye karşılık veren Cumhurbaşkanı, “Ben sayıyorum, gereği neyse onu yapın. Çünkü terörün karakteri böyledir. Akrep gibi eninde sonunda kendisini taşıyanları da sokar... Siz bu kürsülerinin çok acemisisiniz. Ben nereye hitap edileceğini çok iyi bilirim. Siz daha öğreneceksiniz” şeklinde konuştu. Erdoğan'ın, “Gidecek başka vatanımız yok” sözleri üzerine “Güneydoğu'ya gidebiliyor musun?” diye tepki gösteren MHP'lilere yine yanıtı sert oldu: “Biz o bölgeye çok gittik. Siz kaç kere gittiniz? O bölgelerde teşkilat kuramadınız. Benim cumhurbaşkanı olarak gitmediğim il yok. Verdiğimiz mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi. Erdoğan konuşması sırasında, boş HDP sıralarını göstererek, “Kürt kardeşlerimi onlar temsil etmiyor” dedi. AK Parti sıralarını da işaret eden Erdoğan, “Burada Kürt kardeşlerim var. Burada Kürt kardeşlerim var da siz tanımıyorsunuz” diye devam etti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları özetle şöyle:
Türkiye, 4 yıldır 2 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı kardeşine sahip çıkarak, komşuluk görevini yapmanın ötesinde, tüm insanlığın onurunu kurtarmıştır. Sınırlarımız dışındaki tüm kardeşlerimize karşı bu duyguları beslerken, ülkemiz içinde herhangi bir bölgeyi, herhangi bir kesimi, herhangi bir grubu dışlamamız mümkün müdür? Böyle bir iddiada bulunmak bölücülüktür; daha önemlisi Türkiye'ye ve milletimize bühtandır. Türkiye, sınırlarının hemen yanı başında ne terörün kök salmasına, ne de tek yanlı oldu-bittilere izin vermeyecektir. Adı ne olursa olsun, terör örgütlerinin ülkemizde ve bölgemizde etkinlik kurmasına rıza göstermeyeceğiz. 
Bu örgüt, ülkemiz ve milletimiz için tehdit olmaktan çıkartılana, silahlar gömülüp üzerine beton dökülene kadar bu mücadele sürecektir. Bakın silahların susması demiyorum, silahların üzerine betonların dökülmesinden bahsediyorum. Terör örgütlerine, Paralel Yapı'ya sırtını dayayanlar millete ve hukuka hesap vermekten kurtulamayacak. Örgütün anladığı dilden cevap veriyoruz. Terörü destekleyenler, tuttuğunuz maşalar ellerinizi yakacak. Hükümet kurulamayınca Türkiye kriz yaşadı. Görev üstlenmekten kaçınan partiler faturayı Cumhurbaşkanı'na kesemez.
CHP'LİLER AYAĞA KALKTI, MHP VE HDP GRUBU OTURDU
1 Kasım'da yapılacak seçim sebebiyle en kısa dönemini yaşayan Meclis, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla toplandı. Birleşime TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlık Divanı arkasındaki kapıdan Genel Kurul salonuna girdi. TBMM Başkanvekili Naci Bostancı'nın eşlik ettiği Erdoğan'ı, Başbakan Davutoğlu ve bakanlar, AK Parti milletvekilleri ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları ayakta alkışlarla karşıladı. CHP milletvekilleri Erdoğan'ın gelişi sırasında ayağa kalkarken, MHP ve HDP Grubu ise sıralarında oturdu.
HDP'den büyük saygısızlık
? TBMM'nin açılışında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP lideri Selahattin Demirtaş yer almadı.
? HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  konuyla ilgili olarak, “Hepimizin cumhurbaşkanı sıfatıyla ve bunu hak eden bir sıfatla genel kurulda konuşuyor olsaydı biz de memnuniyetle gider kendisini dinlerdik” dedi.
? HDP'li milletvekilleri, Erdoğan'ın konuşmaya başlamasıyla birlikte salonu terk etti.
? ABD'den dönen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ayağının tozuyla Meclis'e geçti.
? Erdoğan, cumhurbaşkanı sıfatıyla TBMM'nin açılışında ikinci konuşmasını yaptı.
? Cumhurbaşkanı, 32 sayfalık konuşma metnini 45 dakikada okudu, muhalefetin sataşması nedeniyle zaman zaman metin dışına çıktı. 
? TBMM, 1 Kasım'a kadar tatile girdi. Terör olayları nedeniyle açılış resepsiyonu gerçekleştirilmedi. 
? Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AB Bakanı Beril Dedeoğlu ile Kalkınma Bakanı Mustafa Cüneyt Düzyol, genel kurulda yemin ederek, ilk defa hükümet sıralarındaki yerlerini aldı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...