Kalbimize gömdük

Kalbimize gömdük

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın kanlı eylemlerinde şehit olan 4 asker ve 1 polis memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'nın hain saldırısında şehit düşen Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu Malatya'da, Uzman Çavuş Sinan Uçan İzmir'de uğurlandı. Şehit Tolga Topçuoğlu(26), için memleketi Malatya'da tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uçan, gözyaşları arasında Kadifekale Hava Şehitliğinde defnedildi. Aynı saldırıda şehit olan bir çocuk babası Uzman Çavuş Sinan Uçan(31) için İzmir Bostanlı Beşikcioğlu Camisinde cenaze namazı kılındı. Cenaze merasiminde şehidin eşi Sibel Uçan gözyaşlarına hâkim olamazken, kızı Sudem Uçan annesinin gözyaşlarını sildi. Cenaze defnedileceği yere götürülürken şehidin eşi Sibel, eşini asker selamı ile uğurladı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uçan, gözyaşları arasında Kadifekale Hava Şehitliğinde defnedildi. Şırnak'ın Cizre ilçesinde, hain saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan özel harekâtçı polis memuru Yunus Emre Akbaş ise memleketi Aksaray'da defnedildi. Ayrıca Mardin'de Bagok Dağı'nda şehit olan Uzman Onbaşı Hakan Öcalan, memleketi İstanbul'a uğurlandı. Şehidin acılı ailesi törende ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan cenaze namazı ardından gözyaşları içerisinde şehit Öcalan uğurlandı. Öte yandan Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Büber Kütahya'ya gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Kalbimize gömdük
Kanları yerde kalmadı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ilan edilen yasak sonrası terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Hainlerin pusu ve hendeklerine karşı özel harekât timleri ve komandoların da katılımıyla operasyon başlatıldı. İlçenin 4 noktasında sürdürülen operasyona 2 helikopter havadan destek verirken, yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği gözlendi. Kaleşler tarafından kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması ve teröristlerin yakalanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilçede sürüyor. Operasyonlar 17 terörist öldürüldü, 3 terörist de yaralı olarak yakalandı. Yüksekova'da ise güvenlik güçlerine saldırı düzenleyen 2 terörist etkisiz hale getirildi. 
Öte yandan Giresun'un Tirebolu ilçesinde askeri araca yapılan hain saldırıda 1 asker yaralandı. Güce ilçesinde de yaklaşık bir hafta önce teröristler karakola saldırı düzenlemişti. Ayrıca Adana'da yol kapatıp eylem yapan PKK yandaşları, bir okul ve sağlık ocağına molotof kokteylleriyle saldırdı. 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...