Siirt'teki terör operasyonu

/ Kaynak: AA
Siirt'teki terör operasyonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı

Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden 3'ü tutuklandı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütüne finans sağlayan, yardım ve yataklık yapan, eleman temini içerisinde aktif olarak faaliyette bulunan kişilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu ile DBP'li yöneticilerin de yer aldığı 10 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.


Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden DBP'li yöneticilerden Kadriye Cengiz ve Refik Kaçar ile İHD Siirt Şubesine üye Mirza Ekin, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.


DBP'li Mesut Danış hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 6 kişi de serbest bırakıldı.


Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 30 Eylül'de terör örgütü PKK'ya yönelik eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında DBP İl Başkanlığı ve İHD Şube binalarında arama yapılmış, 10 kişi gözaltına alınmıştı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...