Bakan'dan “kaçak elektrik” çağrısına cevap

Bakan'dan “kaçak elektrik” çağrısına cevap

GÜNDEM Haberleri

DBP Eş Genel Başkanı'nın “Herkes kaçak elektrik kullansın” çağrısına Enerji Bakanı Ali Rıza Alaboyun cevap verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in kaçak elektrik kullanımı çağrısını değerlendirdi.

Alaboyun, bu çağrının devlet yönetme sorumluluğu içerisinde yapılmadığını belirtti.

Enerjinin bir maliyeti olduğunu ifade eden Alaboyun, "Maliyeti olan her şeyin de vatandaşa bir maliyeti olur. Eğer siz bunu Güneydoğu'da ödemezseniz, entegre sistem içerisinde bunu kayıp-kaçak olarak başka yerlerden almak zorunda kalırız. Bizim dağıtım şirketlerimiz faturaları tahsil etme konusunda tam yetkilidir. Bu tür ifadeler çok sakıncalı ve doğru değil" diye konuştu.
Alaboyun, ayrıca Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yaptığı elektrik ve su vaatlerine ilişkin, "HDP'nin seçim bildirgesi içinde de elektrik ve suyun bedava olacağı yönünde bir ifadesi var. Bunlar da sorumlulukla bağdaşan ifadeler değil" değerlendirmesinde bulundu.

Enerji yatırımlarının maliyetlerinin yüksekliğine dikkati çeken Alaboyun, "Fiyatları aşağı çekeceğiz veya sübvanse edeceğiz diyebilirsiniz. Bunun bir mantığı olabilir. Ama tutup da ben bedava vereceğim derseniz, bu ülkeyi siz bir sene yönetemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Alaboyun, devleti yönetmeye talip partilerin daha sorumlu olması gerektiğini vurgulayarak, yaptıkları açıklamalarda tutarlı olmaları gerektiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...