Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Azerbaycan'a 60 ATAK satacak

Türkiye, Azerbaycan'a 60 ATAK satacak

GÜNDEM Haberleri

TAI, ürettiği ATAK helikopterden 60'ını Azerbaycan'a satmak üzere 3 milyar doalrlık anlaşma yaptı

TAI, 3 milyar dolarlık anlaşmayla Azerbaycan'a 60 ATAK ihraç edecek. Türkiye'nin yüzde 60 yerlilik oranıyla ürettiği ATAK helikopterlerinin ilk müşterisi Azerbaycan olacak. Helikopterin üreticisi TAI Türk Hacacılık Uzay Sanayii ile Azerbaycan arasında 60 helikopter için 3 milyar dolarlık anlaşma yaptı.
Yeni anlaşmalar için Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Pakistan ve Ürdün ile temaslar ise sürüyor.
2007 yılında İtalyan 'A-129 Mangusta' helikopterini yerli imkanlarla üretmek için AgustaWestland firması ile anlaşan Türkiye, gelişmiş helikopterin tüm lisans haklarını aldı. TUSAŞ-ASELSAN-AgustaWestland ortaklığında gerçekleşen 3 milyar dolarlık proje ile İtalyan helikopteri, Türkiye'nin arazi şartlarına elverişli şekilde yeniden tasarlandı.
TAI'nin seri üretime başladığı ATAK'ın görev bilgisayarı, aviyonik sistemleri ve silah altyapısında ASELSAN imzası var. Başlangıç olarak 6 bin 200 parçası Türkiye'de üretilen ATAK'ın yüzde 60'ı yerli üretim. (Kaynak: Dünya Bülteni)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...