Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör Doğu'da sağlık hizmetlerini de vurdu

/ Kaynak: AA
Terör Doğu'da sağlık hizmetlerini de vurdu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son aylarda artan terör olayları, sağlıkçıları ve sağlık hizmetlerinin sunumunu da etkiledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son aylarda artan terör olayları, sağlıkçıları ve sağlık hizmetlerinin sunumunu da etkiledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde inşa edilen hastaneler, son teknoloji cihazları, yoğun bakım üniteleri, donanımı ve personel sayısıyla halka en iyi sağlık hizmetini sunmayı amaçlıyor.


Bölge halkına şifa dağıtan hastaneler, yaşanan terör olayları nedeniyle zaman zaman teröristlerin hedefi haline gelirken, sağlık çalışanlarına yönelik eylemler de başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personelini tedirgin ediyor.


Son üç ayda 4 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle hayatlarından endişe duyan Hakkari ve ilçelerinde görevli doktorlardan 13'ü güvenlik gerekçesiyle görevlerinden istifa ederken, bazı doktorların rapor alarak kentten ayrıldığı, çok sayıda sağlık çalışanının da tayin dilekçesi verdiği öğrenildi.


Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, Çözüm Süreci ile huzurun hakim olduğu kente ilk kez çok sayıda doktor atandığını ancak son dönemde artan terör olaylarının sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.


Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ahmet Koç, "Son olaylar nedeniyle diğer kurumlarda olduğu gibi sağlık çalışanlarında da büyük bir moral bozukluğu yaşanıyor" dedi.


Dört doktorun istifa ettiği Şemdinli ilçesinde yaşayan Remzi Çelik, olaylardan dolayı devlet hastanesinde görevli doktorların istifa ettiğine dikkati çekerek, "Hastaneye geldim. Çocuğumu doktora getirdim ama maalesef doktor bulamıyoruz. Doğum, çocuk ve dahiliye doktorumuz yok. Maalesef hastanede acilde görevli doktordan başka doktor yok" ifadesini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...