Şüpheler 4 örgüt üzerine!

Şüpheler 4 örgüt üzerine!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu: 2 canlı bomba olduğuna dair çok kuvvetli emareler var, saldırıları PKK, IŞİD, DHKP-C veya MLKP yapmış olabilir...

Başbakan Davutoğlu 95 kişinin öldüğü saldırı sonrası 3 günlük yas ilan edildiğini belirterek, “Böyle bir saldırıyı yapma kapasitesine sahip yapılar belli. PKK, IŞİD, DHKP-C ve MLKP...” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın “Saldırıyı devlet yaptı” sözlerini de eleştiren Davutoğlu şöyle konuştu: “Bugünkü terörde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acıları üzerinde bir iç savaş çağrısında bulunuyorsa, 'devletin, halkına yönelik suçudur' diyorsa ve halkı, devlete isyana teşvik ediyorsa esas bunlar hukuken de millet vicdanında da sorgulanacak, yargılanacak, hükmü verilecek bir tutumdur. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir siyasi; modern, çağdaş bir devlette hiçbir siyasi böyle bir terör saldırısı karşısında dönüp de devletini suçlamaz, teröristleri suçlar.
Sayın Demirtaş'ın açıklamalarında vahim unsurlar var. Bizim bileğimize ne takılacağına millet karar verir. Hukuki olarak da biz, her an hesap vermeye hazırız. Ama hesap veremeyecek olanlar, halkı isyana teşvik edenler, 'Terörist cenazelerine katılmayan milletvekilleri hakkında soruşturma açacağım' diyenler, açık olarak 'Terör örgütüne sırtımı dayıyorum' diyenler, iki polisimiz evinde şehit edilirken '2 polis için bunca operasyona gerek var mı' diyerek insan canını yok sayanlar, barış sözcüğü kullanıp arkasından daha dün, Diyarbakır'da hamile eşinin ve 3 yaşındaki çocuğunun yanında polisimizi şehit edenlere karşı sesini çıkarmayanlar, halk tarafından manen kelepçelenmiştir. Sayın Demirtaş'ın vicdanı, izanı kelepçelenmiştir. Ben buradayım. Hesap soracak olan varsa buradayım, burada olacağım. Ankara'dayım, Diyarbakır'dayım, Konya'dayım. Türkiye'nin her yerindeyim.”
Davutoğlu, büyük şehirlerde çok sayıda canlı bombanın yakalandığını da belirterek şöyle konuştu: Biz Ankara'da da olsa Hakkari'de de olsa terörle mücadele edeceğiz. DEAŞ yapsa da DHKP-C yapsa da PKK yapsa da El Kaide de yapsa edeceğiz. Kim eline halkın huzurunu bozmak için silah alırsa, kim bir yere halkın huzurunu bozmak için bomba ya da canlı bomba gönderirse onlara karşı mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek.”

BAHÇELİ?YİNE “HAYIR”?DEDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre karşı ortak bir tavır takınmak maksadıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye görüşme daveti gönderdi. Davutoğlu, daveti kabul eden Kılıçdaroğlu ile bugün saat 15.00'te Çankaya Köşkü'nde görüşecek. Bahçeli ise Davutoğlu'nun görüşme talebini reddetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...