Kemal Kılıçdaroğlu: Derhal istifa etmeliler

Kemal Kılıçdaroğlu: Derhal istifa etmeliler

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

- Terörle bağlantılı bazı bulgular konusunda bilgiler verdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük trajedilerinden birisini yaşadık. Son rakamlara göre 95 yurttaşımız hayatını kaybetti. Bu kadar acı bir olay karşısında hepimizin vicdani kanaatlerini bir şekilde dile getirme hakkımız var. Bu kadar ağır bir olayı Türkiye'de yaşayan hiçbir yurttaş sindiremez.

"İÇİŞLERİ BAKANI MUTLAKA İSTİFA ETMELİ DEDİM"

Olayın sonrasında İstanbul'da bir mesaj vermeye çalıştım. Ama daha sonra 3 bakanın açıklamalarına şahit olduk. Bir gazeteci sorusu üzerine güvenlik açığı var mıydı sorusu üzerine İçişleri Bakanı güvenlik önlemlerinin alındığını ama Kızılay'da alındığını açıkça itiraf etti. Davutoğlu'na bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanının mutlaka istifa etmesi gerektiğini ifade ettim.

Şunu da hatırlattım; demokrasi olmayan Suudi Arabistan'da bile kral belli kararlar alırken kendi ülkemizde kimi siyasi sorumlu olarak bulacağız karşımızda? Herhalde sokaktaki vatandaş değil. Sayın bakan görevinden alınmıyorsa azledilmesi gerektiğini de ifade ettim.

Sayın Davutoğlu olayı müfettişlere havale ettiğini, rapor geldikten sonra tavır takınacağını ifade etti.

Burhan Kuzu'nun attığı tivit milli iradeye, halkın oyuna saygısızlıktır. Davutoğlu'na bunları ifade ettim.

"SEDAT PEKER NASIL MİTİNG DÜZENLER"

Bir mafya babasının (Sedat Peker) Rize'de yaptığı miting. Demokrasiyİ, özgürlükleri savunuyoruz. Oluk oluk kan akacak diyor. Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi? Hangi gerekçeyle bu kişi kalkıp miting düzenleyebiliyor?

"DEMİRTAŞ'IN DEVRE DIŞI BIRAKILMASI DOĞRU DEĞİL"

Başbakan'a Demirtaş'ın bir anlamda devre dışı bırakılmasının doğru olmadığını söyledim.

İki canlı bomba, ikisinin de erkek olduğu bildiriliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...