Türkiye ağlıyor

Türkiye ağlıyor

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında hayatını kaybeden 97 kişiden 92'sinin kimlikleri belirlendi. Tüm Türkiye, kayıplarına ağlıyor

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, şu ana kadar 91 cenazenin ailelerine teslim edildiğini açıkladı. Açıklamada "Yaralı yakınlarımızı bilgilendirmek için ALO 184 - Sabim destek hattımız 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir" denildi. Ölenlerden 92'sinin isimlerinin savcılık tarafından koordinasyon merkezine iletildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca bugün itibariyle 65'i yoğun bakımda olmak üzere 160 kişinin tedavisinin devam ettiği açıklandı. Kimlik tespiti ve cenazelerle ilgili son durum DNA testleri sonucunda netleşecek. Bu çerçevede otopsi işlemleri biten cenazeler gecikmeksizin ailelerine teslim ediliyor. Ankara'da öldüğü sanılan kayıp 5 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldı. Bu kişilerin Sevim Şinik ve Mehmet Tevhik Dalkıç oldukları öğrenildi. Bu arada CHP Kocaeli Büyükşehir Meclis Üyesi Dilek Tan'ın, patlamada 3 yakınının hayatını kaybettiği öğrenildi. Tan'ın teyzesinin kızı Sarıgül Tüylü ve kuzenleri Onur Tan ile Umut Tan'ın meydana gelen patlamada yaşamların yitirdikleri vurgulandı. Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden HDP İstanbul 1. Bölge 16. sıra milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu İstanbul'da toprağa verildi. 
ANNE ÖLDÜ, KIZI YARALI
Tesadüfen oradaydılar
Hain saldırıda Malatya Yeşilyurtspor takımın futbolcusu Onur Vurmaz'ın annesi Sezen Vurmaz'ın (52) can verdiği, kız kardeşi Özden'in (15) ise ağır yaralı olduğu kaydedildi. Anne ile kızının, akraba ziyareti için Ankara'da bulundukları kaydedildi. 

YILDIZLAR ACIMIZI PAYLAŞTI
Ünlü oyuncu Russell Crowe, “Türkiye için çok üzgünüm”, manken Adriana Lima, Ankara hashtagi ile “Sarsıldım” paylaşım yaparken, futbolcu Didier Drogba ise “Çare?Türkiye” mesajını paylaştı.
O kurtuldu, ama babasını kaybetti
Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırından, o sırada tuvalete gittiği için yara almadan kurtulan 26 yaşındaki Oktay Aydemir, baba acısı yaşadı. Gar önüne döndüğünde babası Emin Aydemir'in (50) yerde kanlar içindeki cesedini bulan Oktay Aydemir, uzun süre, talihsiz adamın başında bekledi. Aydemir ailesinin Manisa Saruhan'da ikamet ettiği kaydedildi.
Türkiye ağlıyor
Römorkla mezarlığa getirebildiler
Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Fevzi Sert'in (45) cenazesi, Adana'nın Kozan ilçesinde toprağa verildi. İskenderun'da TCDD işçisi olan evli ve 3 çocuk babası Sert'in ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yolun çamurlu olması nedeniyle cenaze traktörün arkasındaki römorka konuldu. Barış Mitingi'ne Hatay'dan giden Halkevi üyesi Necla Duran (30) ile Antakya Yaşam Hakkı Meclisleri üyesi Filistinli Ahmed Alkhadi'nind e hayatını kaybedenler arasında yer aldığı öğrenildi. Duran'ın hasta olan annesine, kızının ölüm haberi verilemedi. Alkhaldi'nin arkadaşları ise, “Gazze'de ölmedi Ankara'da katledildi, biz ailesine ne diyeceğiz?” diye feryat etti.
GENÇ ÇİFT ÖLÜME BİRLİKTE GİTTİ
Mitingde can veren 1 yıllık evliler Gülhan Elmascan ile Yılmaz Elmascan'ın cenazeleri farklı kentlere defnedilecek. Öğretmen Gülhan Elmascan'ın Konya'nın Ereğli ilçesi, TCDD makinisti eşi Yılmaz Elmascan'ın cenazesinin ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi. 

CHP Malatya'dan 11 genç hayatını kaybetti 
Terör saldırısında CHP Malatya Gençlik Kolları'ndan 11 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bursa İnegöl'den mitinge giden Ramazan Çalışkan (35) ve arkadaşı Mehmet Zakir Karabulut da menfur saldırıda can verdi. Karabulut Bitlis'te, Çalışkan ise İnegöl'de defnedilecek. 








UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...