Ankara'daki meydanın adı değişiyor!

/ Kaynak: AA
Ankara'daki meydanın adı değişiyor!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'da 99 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın olduğu alana "Demokrasi Meydanı" adı verilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, terör saldırısının  meydana geldiği Ankara Garı önündeki alana, "Demokrasi Meydanı" adının  verilmesini kararlaştırdı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugün Meclis Başkan Vekili Ali  İhsan Ölmez'in başkanlığında yapılan olağan toplantısında, başkanlık yazısı ele  alındı. Başkanlık yazısında, 10 Ekim'de meydana gelen ve 99 kişinin ölümüyle  sonuçlanan patlamanın olduğu alanın "Demokrasi Meydanı" olması önerildi. Önergeyi, AK Partili belediye meclis üyeleri desteklerken, CHP'li  meclis üyeleri ise alana "Barış Meydanı" adı verilmesini istedi. Daha sonra yapılan görüşmeler sonucunda, alana "Demokrasi Meydanı"  isminin verilmesi oy çokluğu ile kararlaştırıldı. 
Patlamanın olduğu, Ulus istikametinden gelen Cumhuriyet caddesi, Opera  istikametinden gelen Talatpaşa Bulvarı ve Yenimahalle istikametinden gelen  Hipodrom Caddesinin kesiştiği alanın, daha önce resmi bir ismi bulunmuyordu. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...