Belediye görünümlü örgüt evleri

Belediye görünümlü örgüt evleri

GÜNDEM Haberleri

HDP'li belediyeler, PKK adına mahkeme kuruyor, özerklik istiyor, polis katillerine sponsorluk yapıyor

Terör örgütü PKK'nın haince saldırılarını kınayamayan HDP'nin, son olarak PKK'yla olan işbirliği de açıkça gözler önüne serildi. Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önceki gün Van'da 28 yaşındaki polis memuru Yusuf Diri'yi şehit eden teröristin üzerinden Van Belediye Başkanı'na fatura edilmiş otel faturalarının çıktığını söyledi. Atalay, bunun HDP'li belediyelerin teröre verdiği desteği kanıtladığını belirterek, “Onların belediyeleri bunlarla uğraşıyor, kente hizmet için değil. Siyasetle terörü yan yana getirdiğinizde orada siyaset olmaz. HDP'liler bizim çalışmalarımız sayesinde şu anda özgürce siyaset yapabiliyor. Dünyada partilerle ilgili tek engel şiddettir ama bizim burada maalesef bu parti şiddetle iç içe” dedi.
Doğu ve Güneydoğu'nun çeşitli şehirlerinde 102 belediyeye sahip olan Demokratik Bölgeler Partisi, PKK'ya lojistik desteğin yanında mali destek de sağlıyor. DBP'liler yönettikleri ilçelerde bulunan sosyal tesisleri de örgüte kaynak sağlamak üzere PKK'ya yakın isimlerin işletmelerine açıyor. Tapu ve imar işlemlerini halletmek için belediyelere giden vatandaşlara, örgüte gönderilmek üzere “vergi” tahsilatı yapıldığına yönelik çok sayıda soruşturma açılmış durumda. Eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, benzer bir soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
İller Bankası'ndan aldığı ödenekle oluşturulan kamu imkanlarını terör örgütünün emrine sunan DBP'li belediyeler, örgüte eleman kazandırmaktan mali destek sağlamaya kadar çok sayıda terör faaliyetinin içinde yer alıyor. Kazılan hendeklere yerleştirilen el yapımı patlayıcılar dahi belediyeye ait araçlarla taşınıyor. Hendeklerin büyük bölümü kamuya ait araçlarla kazılıyor. Kamu imkanlarını kullanarak rahat hareket eden DBP'li belediyeler terör üssü gibi hareket ediyor.
PKK ADINA MAHKEME KURMUŞ
Erzurum'un Hınıs İlçesi Belediye Başkanı DBP'li Hasan Basri Fırat, PKK terör örgütü adına 'sözde mahkeme' kurduğu, vatandaşları cezalandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Yaklaşık 4 saatlik sorgunun ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Said'in torunu olan Hınıs Belediye Başkanı Fırat, PKK adına 'sözde adalet komisyonu kurduğu, bir kişiyi burada yargıladığı, vatandaşa para cezası verdiği, vatandaşı ilçeden sürgün ettiği ve verilen kararlara imza attığı' iddiasıyla tutuklandı. Diğer 3 kişi ise 'PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları' iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fırat'la birlikte, Hınıs DBP İlçe Eş Başkanı Emin Aydın, Tekman DBP İlçe Başkanı Aydın Durdeniz ve Tekman ilçesinde memur olarak çalışan H.D. gözaltına alındı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...