Davutoğlu: Çözüm AK Parti'de

Davutoğlu: Çözüm AK Parti'de

GÜNDEM Haberleri

Başbakan: Ülkemizin yegane umudu AK Parti'dir. Milletin verdiği görevden kaçan CHP ve MHP, sırtını Kandil'e yaslayan HDP'nin bu ülkeye bir faydası olmaz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hiçbir terör odağı ve hiçbir terörist faaliyet bizi milletimizle bir aramızda olmaktan ve milletimize hizmetten alıkoyamayacaktır. AK Parti var oldukça Allah'ın izniyle bu ülke bu millet teröre boyun eğmeyecektir. Bu millet hizmet yolundan asla geri dönmeyeceğiz. Bu ülkeye olan inancımızı asla yitirmeyeceğiz” dedi. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde halka hitap eden Davutoğlu, “Biz bu millete, bu ülkeye, bu vatana sevdalıyız. Bu milleti bir arada tutan değerlerden asa vazgeçmeyeceğiz. Bugün oynanan bütün bu kirli oyunların ardında Türkiye'yi yolundan çevirmek, büyüme ve gelişme iradesini yok etmek var. Terör odakları, istiyorlar ki bu milletin çocukları birbirine düşman olsun kavga etsin. Bunu güçlü bir Türkiye işlerine gelmediği için istiyorlar. Eskiden istedikleri gibi at koşturdukları bir coğrafyada şimdi bir ülkenin çıkıp da, 'siz haksızsınız, biz mazlumların yanındayız' diyen bir ülkeyi kabul edemiyorlar. Onlar bu Türkiye'yi istemezler, çünkü onlar güçlü bir Türkiye'nin dünyadaki adaletsiz düzene bir çekidüzen vereceğini biliyorlar. Bu yüzden AK Parti'yi indirmeyi denediler. Gezi Parkı'yla denediler. 17-25 Aralık'ta egemenlerin maşası olan Paralel Yapı'yla denediler, ama siz onlara izin vermediniz” diye konuştu. 
ŞİMDİKİ KİRLİ ARAÇLARI TERÖR
Karanlık odakların, oyunları tutmayınca, bu defa teröre başvurmayı denediklerini kaydeden Başbakan, “Çözüm sürecindeki iradeyi yok sayarak terörü bütün ülkeye yaymayı denediler. Askerlerimizi, polislerimizi şehit ettiler. Sağlık görevlilerimizi, sivillerimizi, küçücük yavrularımızı katlettiler. Herkes bilsin ki, şehitlerimiz hiçbir zaman ölü değildir. Teröre ve teröriste geçit vermeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu insanlarımızın can güvenliği sağlanıncaya, şehirlerimizin güvenliği sağlanıncaya kadar sürecek. Bizim için asıl olan vatandaşlarımızın güvenliğidir” dedi. Davutoğlu şöyle devam etti: “Adına milletine ırkına diline dinine bakmaksızın terörün ve teröristin her birine karşı çıktık ve karşı çıkmaya da devam edeceğiz. İşte bizim için önemli olan vatanımızın, milletimizin, birliği beraberliği ve milli birlik ve kardeşliğimizdir. Herkes emin olsun ki bu yolda bu iradenin yegane siyasi temsilcisi, bugüne kadar olduğu gibi AK Parti'dir. AK Parti'nin olduğu yerde teröristler hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacak. Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir. Bu ülkede siyaset yaptığını söyleyen her partinin Türkiye için çalışması gerekmez mi? Bu ülkenin karşısındaki tehditler karşısında bir milli duruş içerisinde olması gerekmez mi? Peki Türkiye'deki muhalefet ne yapıyor; terör odaklarına, ihtiraslarına manipülasyonlarına uyarak hükümeti, bizleri suçluyorlar.” 
'HAYIR' DİYENLERE 'HAYIR DEYİN'
Memleket meselelerinin çözümü için tek başına iktidarın şart olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Ülkeyi seçime götürecek hükümetin, anayasa gereği bütün partilerden oluşması gerektiğinde de görevden kaçtılar. Sorumluluktan kaçanlara bu millet görev verir mi? Madem görevden kaçacaksınız siz neden siyaset yapıyorsunuz. İktidar olacakmış gibi yapıp da hayır demekten ne zevk alıyorsunuz? Artık bu millet size o iktidarı vermez. Bu millet 1 Kasım'da tek başına iş başına, diyerek AK Parti'yi iktidara taşıyacak. Ama mesele AK Parti olduğunda hepsi bir araya gelip cephe oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday gösterdiler, güvenlik yasasında karşı çıktılar. Teröre karşı ortak deklarasyon gösterelim dediğimizde hepsi karşı çıktılar. Bunların tek hedefi terörle mücadele falan değil. Tek hedefleri AK Parti'yi iktidardan indirmek. Sonrasına dair bir planları yok. Ne milletin verdiği görevden kaçan CHP ve MHP'nin, ne de sırtını Kandil'e yaslayan HDP'nin bu ülkeye bir faydası olmaz. Hiç tereddüt etmeyin, 13 yılda söylediğimiz her işi başardık.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...