Ağrı Valisi'nden çok konuşulacak açıklama!

/ Kaynak: AA
Ağrı Valisi'nden çok konuşulacak açıklama!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sultan Melikşah İlkokulu ile Sultan Alpaslan Ortaokulu açılışında katılan Ağrı Valisi Musa Işın'dan çok konuşulacak açıklamalar...

Ağrı Valisi Musa Işın, "Biz çocuklarımız büyüsünler, kendilerine, ülkelerine, anne ve babalarına birer yararlı birey olsunlar, insanca yaşasınlar diyoruz. Birileri de 'çocuklar yaşamasın, okul okumasın, eğitim almasın, öldürsün ya da öldürülsün' diyor" dedi.
Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Sultan Melikşah İlkokulu ile Sultan Alpaslan Ortaokulu açılışında konuşan Işın, devletin kente ciddi yatırımlar yaptığını söyledi.Bugüne kadar ilde birçok tesisin yapılarak hizmete girdiğini ancak açılış töreni yapılmadığı için halk tarafından 'sanki hiç hizmet yapılmamış' gibi bir intiba oluştuğunu ifade eden Işın, şöyle konuştu:
"Kentte şuan 2 milyar 200 milyon liralık yatırım devam ediyor. Eğitim alanında şu an da 70 okulumuzun inşaatı devam etmektedir. Şu anda Ağrı'da derslik başına düşen öğrenci sayısı 31'dir. Bütün bu okullarımız bittiğinde Ağrı'da derslik başına 24 öğrenci düşecektir. Köy yollarımız sıcak asfalt. Kendi akrabalarınıza telefon edin sorun, başka illerdeki köy yolları sıcak asfalt değil. Bizim bu yıl bitireceğimiz köy yollarıyla 150 kilometre sıcak asfalt yapıyoruz. Toplamda köyde oturan nüfusumuzun yarısı sıcak asfalt kullanacaktır. Ağrı'da devletin üzerine düşüpte yapmadığı hiçbir hizmet yoktur. Fazlasıyla yapmaktadır."

- "Bugün kimse bu bölge için 'mahrumiyet bölgesidir' diyemez"

Her gün Ankara'dan ve İstanbul'dan kente uçakların indiğini dile getiren Işın, vatandaşların karayoluyla Erzurum, Kars, Van ve Iğdır gibi bölge illere gittiğinde duble yolları kullandığına dikkati çekti.
Işın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugün kimse bu bölge için 'mahrumiyet bölgesidir' diyemez. İbrahim Çeçen Bey bana, 'babam Bitlis'te hastanede vefat etti ve kışın yol olmadığı için babamı Bitlis'e gömmek zorunda kaldım' dedi. Bugün buradan Van'a Erzurum'a, Kars'a ve Iğdır'a duble yol var. Çocuklarımız geleceklerini kazansınlar, istikbal vadetsinler diye gayret gösteriyoruz. Bugün çocuklarımızın kitapları, kırtasiyeleri bedava verilmektedir. Öğretmenlerimiz eskiye göre daha büyük fedakarlık gösteriyor. Devletimiz bunları yaparken maalesef birileri de çocuklarımızı okullarından alıp dağa götürüyor. Onların istikballerini, geleceklerini çalıyor. Biz çocuklarımızı ve insanlarımızı yaşatmaya çalışırken, birileri onları öldürmeye çalışıyor. Biz yapmaya, inşa etmeye çalışıyoruz, birileri ise yakmaya ve yıkmaya çalışıyor. Biz toplumuz huzurlu yaşasın diye uğraşırken, birileri huzursuzluk temin etmeye çalışıyor. Biz çocuklarımız büyüsünler, kendilerine, ülkelerine, anne ve babalarına birer yararlı birey olsunlar, insanca yaşasınlar, diyoruz. Birileri de 'çocuklar yaşamasın, okul okumasın, eğitim almasın, öldürsün yada öldürülsünler' diyor."

- "Terör örgütü, insanın fıtratına aykırı ne varsa, onu insanlara empoze etti"

Terör örgütüne destek veren kişinin, zararı kendisinin göreceğini anlatan Işın, terör örgütünün insanın fıtratına aykırı herşeyi insanlara empoze ettiğini aktardı.
Işın, "Seçimden hemen sonra silaha başvurdular. Araçları yakmaya başladılar. Doğubayazıt'ta, Patnos'ta iki sefer yol kestiler, yaktılar. İnsanları tehdit ediyor, haraç kesiyorlardı. İnsanlar iş yapamaz hale gelmişti. Ama bugün devlet artık yeter dedi. Şimdi vatandaş gelip 'şu kişi beni dağa götürdü, benden haraç istedi ve bana zulüm etti' diyor. İnşallah burada okuyan çocuklar aynı Alparslan gibi Melikşah gibi vatansever olacaklar. Bir ellerinde Kur'an-ı Kerim olacak bir ellerinde de bilgisayar olacak. Hem pozitif bilimleri öğrenecekler, hem maneviyatları güçlü olacaktır. Çünkü bu toprakların ruhu bunu emrediyor. İstikballeri de aydınlık ve nurlu olacaktır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...