Şehit olmalarının sebepleri bir kez daha yürekleri dağladı!

Şehit olmalarının sebepleri bir kez daha yürekleri dağladı!

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'da operasyona çıkmaya hazırlanan askerlerin arasında patlayan el bombasıyla ilgili adli soruşturmada ilk bulgulara ulaşıldı.

Hakkari Yüksekova'da 3. Piyade Tümen Komutanlığı'nda operasyona çıkmaya hazırlanan askerlerin arasında patlayan ve Komando Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fatih Tomuşoğlu (25), Piyade Astsubay Üstçavuş Rahmi Yılan (28) ve Piyade Astsubay Üstçavuş Ömer Kılıçoğlu'nun (29) şehit olmasına neden olan el bombasıyla ilgili adli soruşturmada ilk bulgulara ulaşıldı
Şehit 3 astsubayın Bolu Dağ Komando Tugayı'nda görev yapan askerler olduğu öğrenildi. Terör örgütü PKK'ya lojistik malzeme, silah, mevzi ve militan kaybı açısından büyük zayiat verdirilen İkiyaka Dağları'nda (Doski Vadisi) sürdürülen harekâtta görev yapan ve operasyona çıkmaya hazırlanan askerlerdi.

Operasyona çıkmaya hazırlanan askerlere dışarıdan bir saldırının söz konusu olmadığı belirtildi. Bir askerin hücum yeleğini çıkarırken, bombanın piminin yeleğe takılarak düşmesi sonucu patlamanın gerçekleşmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Normal şartlarda el bombasının piminin güvenlik gereği sert olduğu ancak operasyonlar sırasında pimlerin gevşek hale getirilebildiği ifade edildi.

'UZUN SÜREDİR GÖREVDELER'

Yine ilk bulgulara göre uzun süredir bölgede görev yapan ve operasyonlara katılan askerlerin yorgunluk ve bir anlık dikkat dağılması nedeniyle hata yapabilecekleri olasılığı üzerinde de duruluyor. (Habertürk)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...