Tuğrul Türkeş: Bahçeli'nin haddi değil

Tuğrul Türkeş: Bahçeli'nin haddi değil

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, “AK Gençler Buluşuyor" programında CHP ve MHP'ye tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin 'çatı aday' çıkarmasına işaret ederek, "MHP Genel Başkanına soruyorlar, 'efendim aday mısınız' diye. Cevap 'biz haddimizi biliriz' yani haddi değil. İthal adayın aldığı oy, iki partinin daha öncesi belediye seçiminde aldığı oyun toplamı dahi etmiyor" dedi.

Türkeş, Beypazarı'nda düzenlenen “AK Gençler Buluşuyor" programında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimleri sonucunda terör örgütünün siyasi kanadının "partiymiş gibi" desteklenerek meclise sokulduğunu söyledi.

Bunun AK Parti'yi iktidardan indirmek için yapıldığını anlatan Türkeş, "Siyasi yarış bu değil. Siyasi yarışlarda, siyasi partiler fikirleriyle, her siyasi parti kendi fikriyle, kendisi insanlara nasıl hizmet etmek istiyorsa onunla çıkar ve bunun yarışı yapılır. Vatandaşa gider anlatırsın. Vatandaş hangisini daha çok beğenirse ona teveccüh gösterir" diye konuştu.

"Kendi partilerine oy vermek yerine başka bir partiye, ayrılıkçı, bölücü, ırkçı bir partiye oy vermek suretiyle meclis aritmetiğini bozdular" diyen Türkeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi partilerinin bir işe yaramadığını anladılar. İşte böyle bir şerrin ardından inşallah ben inanıyorum ki bir hayra vesile olacak bu seçimler. 1 Kasım seçimleri bütün bunların hepsinin hesabının görüldüğü bir dönem olacak. Son dönemlerde 4 seçim oldu. Siyasi partiler ve belediye başkanlığı seçimlerinde her parti tartıya, kantara çıktı. Kim ne kadar oy aldı, halk ne kadar destek verdi belli oldu. Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı için çalışma başlatıldı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı gösterildi. Öbür partilere baktığınızda, Türkiye'nin 2 büyük partisi de kendi içinden bir layık adam bulamadı. Bu sürede MHP Genel Başkanına soruyorlar, 'efendim aday mısınız' diye. Cevap 'biz haddimizi biliriz' yani haddi değil. İthal adayın aldığı oy, iki partinin daha öncesi belediye seçiminde aldığı oyun toplamı dahi etmiyor."

Türkeş, görev üstlenmeye geldiğini belirterek "Türkiye'yi salimen seçime götürecek kadroya ihtiyaç vardı. Bu noktada bana teklif geldiğinde, 'bu bir anayasal görevdir' diye aldım üstlendim. Şimdi bir bunu yaptık diye MHP, MHP'nin tepesindeki 40-50 adam, bir yaygara biz seni attık. 'Yok atmayın hele bir durun' diyorum, 'yo yo' biz seni attık. Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti camiası bana kucak açtı. Hiçbir yerde bu güne kadar eğri bakış bile görmedim. İnşallah AK Parti kasımda tek başına iktidar olacaktır" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...