Roma'da seçime katılım oranı yüzde 28

Roma'da seçime katılım oranı yüzde 28

GÜNDEM Haberleri

Roma'da yaşayan Türk vatandaşlarının seçimlere katılım oranı yüzde 28 oldu

İtalya'nın başkenti Roma ve güneyindeki illerde yaşayan Türk vatandaşlarının, Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 26'ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne katılım oranı yüzde 28 oldu.
3032 kayıtlı seçmenin bulunduğu Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nde oy kullananların sayısı, geçen seçimlere oranla artarak 855 olarak kaydedildi. 7 Haziran seçimlerinde ise, 738 kişi burada oyunu kullanmıştı. 


Roma'daki yetkililer, sorunsuz bir seçim yaşandığını belirtti. 


İtalya'da 3 gün süren oy verme işlemi için Roma'da 1, 10 bin 755 kayıtlı seçmenin bulunduğu Milano Başkonsolosluğu'nda ise 4 sandık kurulmuştu. 


Sayım sonuçlarının tutanağa bağlanmasının ardından oy zarfları oy torbalarına konarak, mühürlendikten sonra saklama kuruluna teslim edildi. 


Güvenli odalarda saklanan oyların, Pazartesi günü THY'nin tarifeli uçağıyla Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor. Oy torbalarına, diplomatik kuryeler ve bazı siyasi parti gönüllüleri eşlik edecek. 


Güvenlik nedeniyle uçağın bagajına verilmeyecek olan her bir oy çuvalı için de THY'den birer koltuk satın alındı. 


İstanbul üzerinden Ankara'ya taşınacak olan oy çuvalları, burada Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...